Hayata pansuman

10 günlükken geçirdiği rahatsızlık sonucu bağırsakları dışarı alınan Ömer, 2 yıldır iyileşeceği günü bekliyor. Aylık bin liralık pansuman malzemesi Ömer'i yaşatacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2014 Güncelleme 13 Nisan 2014, 00:00
Hayata pansuman

İÇİNDEKİLER

Kiminin elinin kiri olan para, kiminin de kurtuluşu oluyor. Tıpkı Erzurum'un Narman ilçesinde yaşayan 2 yaşındaki Ömer Acar gibi... Doğduktan 10 gün sonra dışkı yapamadığı için hastanede cerrahi müdahale ile bağırsakları dışarı alınan Ömer, 1 yıl sonra yerine yerleştirilmesi gereken bağırsakları iyi pansuman yapılmadığından 2 yıldır acı çekiyor.

MALZEME ALINAMADI
Çobanlık yapan baba Fatih Acar, oğlunun pansuman malzemeleri masrafının ayda bin liraya ulaştığını belirterek, bunu karşılayacak gücü olmadığını söyledi. Ömer'in pansuman için gerekli olan spanç, yara örtücü bant, kolostomi torbası ile steril diğer malzemeleri satın alamayan aile, küçük yavrunun yarasını kağıt havlu ile temizleyip, üzerine ise normal bebek bezi bağlıyor. Kağıt havlu ile açıktaki bağırsaklara pansuman yapan anne Sabire Acar, doktorların, bağırsakların bakımı iyi yapılamadığı için vücuda yerleştirilemeyeceğini belirterek, kendilerini köylerine geri gönderdiğini anlattı. Aile, hayırseverlerden yardım istedi.