TIR operasyonu başladı

MİT TIR'larının durdurulması skandalına karıştığı belirlenen iki jandarma hakkında tutuklama kararı çıktı. Paralel dinleme yapan polisler de tutuklu yargılanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2014 Güncelleme 10 Nisan 2014, 01:45
TIR operasyonu başladı

İÇİNDEKİLER

Adana'da paralel dinlemelere yapılan operasyonun ardından aynı şehirde MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 2 asker de gözaltına alındı. Mahkemenin haklarında yakalama kararı çıkardığı iki muvazzaf Jandarma istihbarat askeri için Ankara'da görev yaptıkları yerlerde gözaltı işlemi yapıldı. İki askerin Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Çelepoğlu ve Alay Komutanı Özkan Çokay ile telefon görüşme trafiği tespit edilirken askerler soruşturmanın yürütüldüğü Adana'ya gönderildi. Bu arada adil yargılamayı engellemek isteyen paralel yapının askerî mahkemeyi devreye soktuğu, bu amaçla TIR soruşturmasının devredilmesini askerî savcılıktan iki kez istediği ortaya çıktı.

6 POLİS TUTUKLANDI
Savcı Ali Doğan'ın ise İzmir'de devam eden 'casusluk' soruşturmasını referans göstererek, yargılamanın sivil mahkemede yapılabileceğini askeri savcılığa ilettiği öğrenildi. Bu arada önceki gün Adana'da paralel dinleme yaptığı için gözaltına alınan ikisi emniyet müdürü 6 polis tutuklandı, 2 polis ise serbest bırakıldı.