Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Hükümet sözcücü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2014, 20:18
Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

- Elimizdeki veriler bu mahalli seçimlerde aldığımız sonucun her bakımdan büyük bir başarı olduğunu gösteriyor. Sadece bazı rakamlar vermek suretiyle dikkatinizi çekmek istiyorum.

- Belediye Başkanlığı seçimi yapılan toplam birim sayısı, 1394. Bunlardan 30 büyükşehrimiz var. 30 büyükşehrin 18'inde Ak Parti'li Belediye Başkanları kazandı. Bu 30 büyükşehre nispet edildiğinde başarı oranımızın yüzde 58.9 yani yaklaşık yüzde 59 olduğunu gösteriyor. Toplam 51 ilimiz var. Bu 51 ilin 30'unu Ak Parti kazanmış durumda bu da hemen hemen yüzde 60'a tekabül ediyor.

AYM'NiN TWİTTER KARARI

- Arınç, Anayasa Mahkemesinin Twitter kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi, bu durumdan vazife çıkarmıştır. Anayasa Mahkemesi, böyle bir karar almakla kendi Türk yargısının kararlarını geçersiz sayacak bir sonuca ulaşmış oldu" dedi.

- Twitter'da mahkeme kararlarını uygulamama konusunda eline koz geçirmiş oldu. Şimdi şikayetçi olan insanların haklarını kim savunacak? AYM'nin bireyi koruması gerekirken, Twitter'ı koruyor, bireyi korumuyor. Oybirliğiyle verilen bu karar insanımızı ve mahkeme kararlarını korumaya yönelik bir karar değildir.

- Sanal alemin ifade özgürlüğü bakımından korunması gerekir ama insanların hakları da korunmalıdır. Bence çok yanlış bir karardır ve düzeltilmesi gerekir. Bu kararı uygulamak durumundayız ama insanımızı korumak için mevcut tedbirler yeterli değilse yenilerini de getireceğiz.

BÖYLE ÖZGÜRLÜK HAYVANLAR ALEMİNDE BİLE YOK
- Biz bireyin haklarından vazgeçecek değiliz. Efendim, 'Sanal alemdir, isteyen istediğini yapar' böyle bir özgürlük hayvanlar aleminde bile yok. Bireyin hakkı her şeyin üstündedir. Bireyin taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız.


- Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik çalışmalara rağmen bu büyük bir başarıdır. AK Parti'yi düzmece tapelerle alaşağı edebileceklerini düşünenler için de büyük bir başarısızlık olmuştur. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Onların güvenlerine layık olarak çalışmaları birlikte yapacağız.

- Sanal alemin ifade özgürlüğü bakımından korunması gerekir ama insanların hakları da korunmalıdır. Bence çok yanlış bir karardır ve düzeltilmesi gerekir. Bu kararı uygulamak durumundayız ama insanımızı korumak için mevcut tedbirler yeterli değilse yenilerini de getireceğiz.

- Bülent Arınç, Suriye'deki kimyasal saldırının ardında hükümetin olduğuna yönelik iddiaların "külliyen yalan" olduğunu bildirdi.

GÜLEN'İN İADESİ İSTENMEDİ
- Arınç, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesine yönelik ABD'den bir talepte bulunup bulunulmadığına ilişkin "Sayın Gülen ile ilgili olarak Türkiye'den hükümetin böyle bir talepte şu an için bulunmadığını ben şahsen biliyorum" dedi.