Kod adı: Gülen örgütü

Cemaate katılanlara kod isim verdiler. Sohbetlerde Fethullah Gülen'i 'Mehdi' diye anlattılar. Yurtlarda öğrencilerin beyinlerini yıkayan paralel örgütün sırlarını, yıllarca içlerinde bulunan Mustafa Bozkurt anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2014 Güncelleme 06 Nisan 2014, 01:48
Kod adı: Gülen örgütü

İÇİNDEKİLER

Devlet kadrolarına sızan paralel yapı bir bir deşifre oluyor. Paralel örgütün evlerinde ve yurtlarında uzun süre kalan ve şuanda bir belediyede halkla ilişkiler bölümünde çalışan Mustafa Bozkurt (27) başından geçenleri TAKVİM'e anlattı. Bozkurt, Gülen için "Büyük ağabeylerimizden Gülen'in 21'inci yüzyılın mehdilik vasıflarını taşıdığını söyleyenler vardı" diyerek izlenimlerini anlattı. İşte Bozkurt'un izlenimleri:
Sınavlara 2 ay kala bizi örgüt yurtlarına çıkardılar. Beni Acıbadem Alper Yurdu'na gönderdiler.
Kod adım Serhat'tı. 2007'de Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Sınavı'na hazırlanırken Kozanlı Ömer kod adlı emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'le Acıbadem'de bir evde tanıştırıldık.
Yurda gittiğimde kendimi ajan gibi hissetmeye başladım. Evleri ve yurtları bölmüştük. Emniyet, askeriye, hukuk yapılanması diye çevre okullardan çocukları toplayıp eğitiyorduk. "Öğrenciler birbirlerini asla görmesin" deniliyordu.
Bizlere sorular sınavdan 4-5 gün önce verildi. Soruların 1'nci sınıf emniyet müdürleri ve istihbarattan geldiği söylendi.
Bize ve Anadolu yakasına bakan 8-9 ağabeydi. Soru sızdıranların başında, İstanbul Anadolu Yakası Sorumlusu kod adı Özal Cemşit vardı. Anadolu yakasının sorumlusu oydu.
Cemşit'in yardımcısı Azeri Amid Mamedov'du. Şu an kendi ülkesinde avukat. Eliz Barkhüseyinov gelirdi. Bir diğer ağabey Ömer Faruk Kahraman ise emniyet ve askeriye sorumlusuydu uzman erbaş, astsubaylık sınavlarına öğrenci hazırlar, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sorularını dağıtırdı.
Zaman zaman büyük iş adamları gelirdi yurdumuza. O zaman futbolcu olan Hakan Şükür de gelir, sohbet edilirdi. Yaşar Alptekin de gelirdi.
Bölge ağabeylerim, 4 yıl boyunca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni takip ettiler. Özellikle hukukçu öğrenci arkadaşlarımıza top sakal bıraktırıp küpe taktırarak girecekleri ortamda kimliklerini gizlemeleri için stil çalışması yaptılar. Biz "Neden takip ettiriyorsunuz?" dediğimizde, "Bizim her yerde olmamız gerekiyor" cevabını verdiler.

Furkan HAYKIR