İsrafa son!

Lise öğrencisi kızlar, ekmek israfına üzülüp harekete geçti. Propolis maddesi ile ekmeği 25 gün taze tutmayı başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2014 Güncelleme 21 Mart 2014, 00:00
İsrafa son!

İÇİNDEKİLER

Dünyada birçok ülke açlıkla mücadele ederken, ülkemizde ne yazık ki, ekmek israfı had safhada. Bu duruma üzülen lise öğrencisi iki genç kız, bayatlamayan ekmek yapmayı başardı. Liseli kızların bu buluşu ile ekmek israfı sona erecek.

SAĞLIĞA DA FAYDALI
Ankara Kırkkonaklar Anadolu Lisesi öğrencisi Buket Dervişoğlu ile Pelin Bölükbaş, propolis maddesi ile oda sıcaklığında 19 gün, buzdolabında 25 gün bozulmayan ekmekle TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katıldı. Eczane ve aktarlarda satılan propolis adlı maddenin kanser ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanıldığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Pelin Bölükbaş buluşları için patent başvurusunda bulunacaklarını belirtti. Buket Dervişoğlu da propolisli orta boy tam buğday ekmeğin yaklaşık 4.5 liradan satılabileceğini ifade etti.