Gülen'in A Takımı

Paralel devletin polis ve yargı imamından sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK imamlarını da TAKVİM buldu. MİT ve bürokrasiyle Murat Karabulut, ordu ile ise Hamdullah Öztürk'ün en yetkili isimler olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2014 Güncelleme 10 Mart 2014, 02:24
Gülen’in A Takımı

İÇİNDEKİLER

Paralel devletin polis ve yargı imamlarından sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve bürokrasi ile TSK imamlarına da TAKVİM ulaştı. Paralel yapının istihbarat müsteşarının Murat Karabulut, genelkurmay başkanının ise Hamdullah Öztürk olduğu ortaya çıktı. Daha önce deşifre olan emniyet imamı Kozanlı Ömer lakaplı O.H.Ö. ve yargı imamı Ahmet Can'dan daha etkin ve daha yetkili oldukları öğrenilen imamlardan Karabulut, 4 Şubat 2014'te -cemaatin emniyet imamı O. H. Ö.'nün yurtdışına gittiği gün- ABD'ye uçtu. Hamdullah Öztürk ise Brezilya'da bulunuyor.

KOZMETİKÇİ MURAT
Yıllardır cemaatin MİT ve bürokrasideki örgütlenmesinden sorumlu olan Murat Karabulut bugüne kadar hiç görüntülenmedi. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Sinan kod adlı Karabulut, 1968 Elazığ doğumlu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Karabulut, Kozanlı Ömer'in sigorta şirketi sahibi olup da aslında sigorta işiyle uğraşmaması gibi akrabasına ait Cavga adlı bir şirkette çalışıyor görünüyor, ancak gerçekte bu şirketin işleriyle uğraşmıyor. Karabulut, İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre Cavga Gıda ve Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin üç ortağından biri konumunda. Diğer ortaklar O. H. A. ve E. Ö. Ne var ki Murat Karabulut'un resmiyet dışında bu şirketle bir bağı yok, işe de gitmiyor.

17 ARALIK'TA ÇOK FAALDİ
Karabulut'un asıl işi, paralel devletin MİT'teki örgütlenmesiyle ilgili gizli çalışmalar yürütmek. Bu nedenle 17 Aralık operasyonuna kadar MİT'in Yenimahalle'deki karargâhına çok yakın bir yerde oturuyordu. Karabulut'un, paralel devletin MİT Müsteşarı gibi görev yaparak MİT'te görev yapan kendi adamlarını yönlendirdiği ve bu yolla tahrif edilecek MİT belgelerinin sızdırılmasını sağladığı belirtiliyor. Murat Karabulut, görüşmelerini kendi üzerine kayıtlı olmayan telefonlarla gerçekleştiriyor. Kullandığı telefonlar ya arkadaşlarının ya paravan kişilerin ya da Cavga şirketinin üzerine kayıtlı. Hükümete yönelik yargı darbesi girişimi olarak yorumlanan operasyonun olduğu gün, yani 17 Aralık'ta Karabulut da İstanbul'daydı.

TELEFONLAR ÜZERİNE DEĞİL
O gece telefonları hiç susmadı ve yine 24-25 Aralık'ta operasyonla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Ama yargı darbesi girişimi şu ana kadar başarıya ulaşamadığı için 4 Şubat 2014'te, Kozanlı Ömer'in de Türkiye'den gittiği gün yurtdışına çıktı. Karabulut da şu anda ABD'de bulunuyor. Sözcü'de çalışan kuzeni Saygı Öztürk gibi gazetecilik yapan Hamdullah Öztürk ise Zaman gazetesinde köşe yazıyor. TSK'dan sorumlu imam olan ve cemaatin ordudaki varlığının en büyük kanıtı olarak gösterilen Öztürk ise Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bulunuyor.

CEMAAT ORDUDA
Paralel yapının devlette her kademeye sızmış olması, bir süredir gözlerin orduya da çevrilmesine neden olmuştu. Operasyonlarda yargı ve emniyet gibi birimlerde paralel sızma olduğu açığa çıkarken ordudaki durum merak ediliyordu. MİT TIR'larına jandarma tarafından yapılan operasyonda TSK içinde paralel askerler olabileceği şüphesi artmıştı. TAKVİM, TSK imamı olarak görev yapan Hamdullah Öztürk'ü deşifre edince ordunun içinde paralel kadrolaşma olduğu iddiası daha da güçlendi.

1) MİT İMAMI: Murat Karabulut

2) TSK İMAMI: Hamdullah Öztürk

3) YARGI İMAMI: Ahmet Can

4) EMNİYET İMAMI: O.H.Ö


VALİYE TALİMAT VERDİ
Karabulut, MİT başta olmak üzere bürokrasideki örgütlenmelerle ilgili görüşmeleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde Karabulut'a ait olduğu ileri sürülen bir görüşme Youtube'da yayınlanmıştı. O görüşmede Murat Karabulut, Fethullah Gülen'le yapılan görüşme doğrultusunda bir valinin eşinin başörtüsü takmasına izin verilmediğini muhatabı H. S.'ye aktarıyordu. Valinin eşinin muhafazakâr kimliğini ve cemaatle ilişkisini gizlemek için Pensilvanya'dan böyle bir talimat geldiği, görüşmenin içeriğinden anlaşılıyordu.

DİĞER İMAMLAR DA FİRAR ETMİŞTİ
Paralel yapılanmaya yönelik derinleştirilen soruşturmalar sonrası, paralel adalet bakanı gibi çalışan yargı imamı Ahmet Can'ın ve polis imamı Kozanlı Ömer'in yurt dışına çıktığını ilk TAKVİM açıklamıştı. Ahmet Can 10 Ocak'ta ABD'ye uçmuştu. Kozanlı Ömer lakaplı O. H. Ö. de önce evini değiştirmiş, sonra 4 Şubat 2014 tarihinde yurtdışına gitmişti. MİT imamı Murat Karabulut da aynı tarihte 4 Şubat'ta ABD'ye uçtu. Paralel yapının TSK imamı Hamidullah Öztürk'ün de Brezilya'da olduğu biliniyor.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK - FERHAT ÜNLÜ