Poliste paralel çark!

Polis şefi, Emniyet'teki paralel çarkın işleyişini anlattı: Kadroya alınacak kişiler, teknik ve fiziki takibin ardından belli oluyordu. 'Himmet' adı verilen sistemle para toplanıyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2014 Güncelleme 20 Şubat 2014, 01:03
Poliste paralel çark!

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu'nun altından "paralel yapı" çıktı. Üst düzey bir polis şefi, paralel yapının Ankara Emniyeti'nde kurduğu çarkın iç yüzünü anlattı.

ŞANTAJLA BAĞIŞ
Polis şefi, İstihbarat, Terör, Organize, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Şubeleri'nin paralel yapı için hayati önem taşıdığını belirtti. Paralel polislerin, kadroya alınacak adayları fiziki ve teknik takiple seçtiğini söyleyen şef, adayların kimlerle görüştükleri, hangi camiye gittikleri, hatta evlerinde ne yiyip içtiklerine kadar fişlendiklerini iddia etti. "Gizli oluşumun", "Himmet" adı verilen sisteme para aktarmak için "taltif" ücretlerinin verildiği şubelere kendi adamlarını yerleştirdiğini, evlilerin maaşından daha az kesinti yaptığını söyleyen polis şefi, şöyle devam etti: "Dinlemeye takılan zengin işadamlarına şantaj yapıp, bağış topluyorlardı. Perşembe günleri düzenledikleri ev toplantılarında, stratejik kararlar alıyorlardı. "Paralel", kendilerine biat etmeyenleri ise tuzaklarla diskalifiye etti.

Yüksel TEMEL