Bahar ayı

Sıcak hava Pamuk, Obur ve Minnoş'un psikolojisini etkiledi. Boz ayılar, ani sıcaklık değişimleri sonucu kış uykusuna yatamadı. Hayvanlar, havuza girip stres atmaya çalıştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2014 Güncelleme 19 Şubat 2014, 00:39
Bahar ayı

İÇİNDEKİLER

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, baraj ve gölleri olumsuz etkiledi. Topraklarda derin çatlaklar oluştu. Çiftçiler, ekinleri zarar gördüğü için zor durumda kaldı. Sıcak, sadece tabiatı değil, hayvanları da çarptı. Bursa Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan ''Pamuk'', ''Obur'' ve ''Minnoş'' adlı boz ayılar, ani sıcaklık değişimleri nedeniyle kış uykusuna yatamadı.

VİTAMİN TAKVİYESİ
Psikolojileri bozulan sevimli ayılar, uyumak yerine havuza girerek serinlemeyi tercih etti. Bakıcılar ise stresli hayvanların içgüdülerini yaşayabilmeleri amacıyla dönüşümleri olarak ayıları uyutmaya başladı. Hayvanat Bahçesi'nde görevli Veteriner Hekim Dr. Hatice Karakuzulu, "Bu yıl bizler de kışa girdiğimizi hissedemedik, bunu hayvanlar da hissedemedi. Ayılar için yaz-kış kavramı alt-üst olmuş durumda" dedi. Boz ayıların kış aylarında metobolizmalarının yavaşladığına dikkat çeken Karakuzulu, kış uykusuna yatamayan hayvanlara vitamin desteği verdiklerini söyledi. Veteriner hekim, "Boz ayıların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek amacıyla, onlara her dönemde vitamin ve mineral kombinasyonuyla desteklenmiş kaliteli besinler veriyoruz. Bu şekilde doğal dengelerini bulmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.