ParalelBank

17 Aralık Operasyonu'nun gerçek yüzü ortaya çıktı. Halkbank'ın Ankara'daki merkezine yapılan baskında tüm mahrem bilgiler alındı. Gizli verilerin tamamı İstanbul'a taşınırken kopyalanıp kaçırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2014 Güncelleme 12 Şubat 2014, 01:47
ParalelBank

İÇİNDEKİLER

17 Aralık süreciyle hedef tahtasına konulan Halkbank'a yapılan operasyonla ilgili çok önemli bir detay ortaya çıktı. Bankanın Ankara merkezinde gerçekleştirilen baskında elde edilen verilerin, İstanbul'a taşınırken kopyalandığı belirlendi. 17 Aralık'ta operasyonla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen bankanın Ankara'daki Genel Müdürlük binasına da baskın yapıldı. Baskında özellikle İran'la gerçekleştirilen ticarete ilişkin bilgilerin alındığı belirlendi. Elde edilen verilerin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir minibüs ile taşındığı, taşıma esnasında ise Halkbank'a ait kritik bilgilerin kopyalandığı iddia edildi. Bilgileri taşıyan minibüsün, İstanbul Emniyeti'ne vardığında görevli bir memurun binaya girmediği ve başka yöne hareket ettiği tespit edildi. Bilgilerin paralel yapıya ulaştırıldığı kuşkusu artarken konu ile ilgili inceleme başlatıldı.

TİCARİ SIRLARIN HEPSİ GİTTİ
Halkbank'ın operasyon kapsamında götürülen bilgisayarlarında yer alan ticari sırlar içinde Türkiye'nin Kuzey Irak, Hindistan ve İran ile ticari ilişkilerine ilişkin veriler yer alıyor. Halkbank'a ait bu bilgiler Türkiye'nin ticari kara kutusu özelliğini taşıyor.

COHEN'IN SIRRI ANLAŞILDI!
Türkiye'nin İran ve Kuzey Irak'la yaptığı işlerin Halkbank tarafından gerçekleştirilmesi dikkatleri bu bankaya çevirmişti. Aralık ayında başlayan seçim ayarlı operasyonla Halkbank Genel Müdürü'nün de göz altına alınması ve bankanın uluslararası işlemlerinin de sorgulanması 'Halkbank'ı devre dışı bırakma girişimi' olarak değerlendirildi. Ankara'daki merkezden alınan bilgilerin, operasyondan saatler sonra Türkiye'ye gelen ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen'e verildiği iddia edildi.

Mehmet NAYIR