Tekno-koruma

Ekonominin en kritik kurumlarına sızan paralel yapı, yetkilileri harekete geçirdi. Sızma olmaması için Merkez Bankası gibi birimlerde son teknoloji tedbir alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2014 Güncelleme 11 Şubat 2014, 00:57
Tekno-koruma

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisini hedef alan 17 Aralık operasyonunun ardından paralel yapının ekonomik ilişkileri ve mali boyutu mercek altına alındı. Fethullah Gülen'in "BDDK'da adamlarımız var" başlığıyla sızdırılan ses kayıtlarının ardından kurumda bazı isimler değişirken gözler diğer kritik ve hassas kurumlara çevrildi. Merkez Bankası ve bazı üst kurullarda da "paralel yapı" olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın rahatsızlık duyduğu bu iddialara ilişkin olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la görüşeceği öğrenildi.

GÜVENLİK SON AŞAMADA
Mali Suçları Araştırma Kurulu'nda da (MASAK) yürütülen kritik incelemelerin dışarı sızdırılmaması için tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu'nun görevden alınmasının ardından mali suçlara ilişkin dosyaların fotokopisinin çekilmesine bile sınır getirildi. Fotokopi makinelerine ise "kartlı sistem" kuruldu Bilişim altyapısını güçlendirmek için de yazılım güncellemesi yapıldı. Resmi yazışmalarda talep edilen belgeler konusunda da "temkinli davranılması" isteniyor.

BDDK DA TEMKİNLİ
BDDK'da Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel'in yanı sıra iki denetim daire başkanı da görevden alınmıştı. BDDK, bazı bankalardaki "köstebek" iddialarını da mercek altına aldı. Yetkililer, "Bu hassas dönemden geçilirken kurumlarımızın yıpratılmaması gerekiyor. Ancak, bazı iddiaları ihbar kabul ederek incelemek durumundayız" yorumunu yaptı.

Hazal ATEŞ