MİT'e karşı 'PİT'

A Haber’de deneyimli gazeteciler Bekir Hazar ve Ergün Diler’in moderatörlüğündeki ‘Yaz Boz’ yine ezberleri bozdu.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 10 Şubat 2014, 17:19
MİT’e karşı ’PİT’

İÇİNDEKİLER

İngiliz istihbaratçılarının yönettiği El Kaide'yi birilerinin Türkiye ile bağdaştırmak istediğine dikkat çeken Ergün Diler, "Bu Erdoğan'ı devirme operasyonudur" dedi.

"ÇOK KİRLİ OYUNLAR DÖNÜYOR"
Ergün Diler: El Kaide Başbakan Erdoğan'ı düşürme operasyonunun kod ismi. Güney Londra aksanıyla konuşan İngiliz istihbaratçılarının yönettiği El Kaide'yi birileri ısrarla içeride arıyor. El Kaide eşittir Ankara diye dünya medyasına pişiriliyor. Giden Türk TIR'ı. İçeridekiler Türk istihbaratçısı, önlerini kesenler de Türk jandarması. Çok kirli oyunlar dönüyor. Baş aktör İngiltere. Yanında içerideki işbirlikçileri ve Suriye istihbaratı var. Koalisyon bu. El Kaide'yi besleyen Esad. Erdoğan'ın siyasal serüveninde başına gelen bütün engellemeleri not edin. TIR olayından başlarsak eksik kalır. Erdoğan'ı devirme operasyonudur bu. Ve 12 senelik geçmişi vardır. Jandarmanın içinde ve başka noktalarda da çok sayıda albay ve üzeri apolet taşıyanlar MİT'i izliyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin istihbarat kurumu bir güvenlik kolu tarafından kontrol edilmeye çalışılıyor. MİT'in attığı her adımı bilerek veya bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek izliyorlar. Bunlar Londra'ya çalışıyorlar.

Bekir Hazar: MİT'e karşı PİT yani Paralel İstihbarat Teşkilatı mı kurulmuş?

Ergün Diler: Galiba… Suriye TIR olayları önce otobüsle başladı. Ondan sonra bu iş çorap söküğü gibi gitti. TIR olayını Adana'ya haber veren bir jandarma subayı. Ankara Etlik. Kendine bağlı gruplarla MİT'in bütün hareketleri kontrol ediliyor. Yani MİT'e düşman istihbaratı muamelesi yapılıyor.