Kılıf hazır

Kayserili, taksit yasağını delmenin yolunu buldu: Telefon kılıfını kredi kartıyla 2 bin liraya satarım, o kılıfın telefonunu ise hediye veririm

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2014 Güncelleme 07 Şubat 2014, 00:15
Kılıf hazır

İÇİNDEKİLER

Kayserili esnaf, cep telefonunun kredi kartıyla satışına yasak gelmesine ilginç bir çözüm buldu. Cep telefonlarına taksit yasağı, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bazı uyanıklar ise "işi kılıfına uydurarak" taksit yasağını delmenin yolunu bulmakta gecikmedi.

ENGEL TANIMADI
Kayserili cep telefonu satıcısı İsmail Erzurum, "taksit açılımı" yaptı. Asgari ücretle çalışan bir insanın kredi kartı taksiti yapmadan alışveriş yapamadığına dikkat çeken Erzurum, 2 bin liraya kılıf satıp, kılıfın telefonunu hediye olarak vermenin planını yaptı. Satışta sınır tanımayan Erzurum, "Ben kılıf alana telefon kampanyası başlatacağım. Kılıfa taksit yapıyormuş gibi yapacağım. Örneğin kılıfı 2 bin liraya satacağım, o kılıfın telefonunu ise yanında hediye vereceğim. Telefondan yüzde 100 zarar, kılıftan yüzde 100 kar. Her şekilde taksit yaparım. Bunu engelleyemezler" dedi.

'SATIŞLAR AZALDI'
Bir başka cep telefonu satıcısı Yasin Ulaş ise "Bütün müşterilerimiz kredi kartına 12 ay taksitle telefon alıyordu. Telefon satışlarımızda şu anda yüzde 50 azalma var. Kredi kartı olmazsa olmaz" ifadesini kullandı. Esnaf camiasından Ramazan Güler de "Satışlar düştü. Bu yasak satışlarımızı bayağı etkiledi. Vatandaşlar da bu durumdan şikayetçi. Telefon almak istiyor fakat alamıyor'' diye dert yandı.