İmamın ev sahibini tanımadılar

Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı malikanede payı olduğunu söyleyen Süleyman Hamit Müftigil, kendisini hocaya en yakın kişi olarak tanıttı. Gülen'in sözcüsü GYV ise ısrarla hocalarının ev sahibini tanımıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2014 Güncelleme 04 Şubat 2014, 01:26
İmamın ev sahibini tanımadılar

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in sözcülüğünü yapan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı dün gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. GYV Başkanı Mustafa Yeşil, Gülen'in sağ kolu Süleyman Hamit Müftigil'in cemaatle hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etti.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Yeşil, açıklama sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Süleyman Hamit Müftigil ve ses kayıtları ile ilgili gelen bir soru üzerine Yeşil, "Süleyman denen şahsı ne duydum ne de gördüm. Böyle bir üslubun hizmetle alakalı olduğunu söylemek mümkün değil. Süleyman denen bu zatın hizmetle ilgisinin olmadığı, içerik olarak da söylediklerinin hizmetin üslup ve gündemiyle ilgili olmadığı nazarımıza sunuldu. Süleyman kimse hizmeti töhmet altına sokan ifadeler kullanıyor. Bununla ilgili avukatlar suç duyurusunda bulundular" şeklinde konuştu.

'PARALEL' ÇELİŞKİ
Oysa Müftigil, Sözcü gazetesinin ısrarla kimliğini sakladığı muhabirine örgütün, 'Dış İlişkiler İmamı' sıfatıyla, İsrail ve ABD ile temaslarını açık açık itiraf etmişti. Gülen'e çok yakın olduğunu, günde 3 kez hocayla görüştüğünü belirten Müftigil, Pensilvanya'ya gittiğinde Gülen'le görüşmek için müsaade almayacağını çünkü Pensilvanya'daki malikanede kendisinin de payı olduğunu belirtmişti. Gülen'in sözcülüğünü yapan YGV Başkanı'nın ise Gülen'e en yakın isimlerden biri olan, hatta hocanın ev sahibi durumunda bulunan Müftigil'i tanımaması ise pek de inandırıcı gelmedi. Bu arada GYV Başkanı Mustafa Yeşil, yaptığı basın açıklamasında son gelişmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de göreve çağırdı.