Paralel röportaj!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2014 Güncelleme 28 Ocak 2014, 02:13
Paralel röportaj!

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının, Türkiye'yi kaos ortamına sokma teşebbüsü tartışılırken, Fetullah Gülen, önce Wall Street Journal'e konuştu.
Sonra, 16 yıl aradan sonra ilk televizyon mülakatını BBC'ye verdi.
Gülen'in, Yahudi cemaatinin sesi olan Wall Street Journal ile derin planların patronu İngiltere'nin BBC yayın kuruluşunu tercih etmesini nasıl okumak lazım?
Mavi Marmara olayından bu yana İsrail ve ABD içindeki etkin Yahudi Cemaati'nin, AK Parti'yi cezalandırmayı kafaya koyduğu, 17 Aralık darbe girişimi ile gizli emellerini ileri aşamaya taşıdığı belli olan ülkelerin gazete ve TV'lerine konuşmak ne iştir acaba?
Son yıllara kısaca göz gezdirirsek, Türkiye'nin başı nerede belaya girdiyse, WSJ provokatif yayınlarıyla ön plana çıktı. İsrail askerlerinin saldırdığı Mavi Marmara olayları sırasında da Gülen'in bu gazeteye yaptığı açıklama unutulmamıştı.
WSJ' ye yaptığı açıklamasında Hoca, katile adeta destek verip, 'İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır' diyebilmişti.
WSJ, 7 Şubat MİT operasyonunun Amiral gemisiydi, Gezi olaylarının ise kara propaganda aracıydı.

BBC'nin derinliği
BBC ve REUTERS'
ın, uluslararası İngiliz politikalarının takipçisi olduğunu bilmeyen yoktur.
İngiliz derin devletinin resmi yayın kuruluşu BBC, bağımsız yayın yapıyor hissi yaratarak, son derece başarılı psikolojik harb teknikleriyle tanınmış bir kuruluştur. İngiliz Devlet Haber kanalı BBC, Reyhanlı patlamalarından sonra tüm ekibiyle bölgede hazır bekliyordu. Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırılar sonrası da bölgeden provokatif haberlere imza atan BBC Türkçe, katliamın zanlılarından Mihraç Ural'la da röportaj yaparak Ural'ı temize çıkarmaya çalışmıştı.
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili provokatif haberlere imza atmaktan çekinmemişlerdi. Twitter hesabından sadece Gezi Parkı tweetleri atan BBC Türkçe'nin haber sitesinde de sadece bu haberlere yer vermesi kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.

Kimlere hizmet ediliyor?

Son günlerin 2 resmini karşılaştırırsak Gülen'in ne yaptığını daha net görürüz.
Paralel yapının kimlere hizmet ettiğini daha iyi anlarız.
BİRİNCİ RESİM: Erdoğan, Türkiye'yi bağımsız bir politika eksenine oturtmuştu.
Müttefiklerine danışmıyor, ağabeylerine sormuyordu.
Türkiye'de bağımsız hareket eden bir iktidarın varlığı Türkiye'yi yönetiyor olması küresel güçleri rahatsız ediyordu. 'Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin başından gitmelidir' diye düşünüyorlardı. New York-Londra-Tel Aviv harıl harıl planlar hazırlıyordu.
İKİNCİ RESİM: Paralel yapı, 17-25 Aralık'ta harekete geçti.
Halkımız, küresel güçlerin Türkiye'yi sarsmak için harekete geçtiğini düşünüyordu. Parelel yapının cemaat vesayetini tesis etme adına milli iradeyi temsil eden hükümete karşı savaş açtığı sırada, Fetullah Gülen,Türkiye düşmanlıkları tescilli WSJ ve BBC'sini tercih ederek, küresel güçlere sıcak mesajlar verdi.
Sonuç
Bu iki resme dikkatle bakınız.
Fetullah Gülen, yanlış yerlerde kader arkadaşı arıyor. WSJ ve BBC ne zaman Türkiye'ye yar olmuş ki, Fetullah Hoca'ya yar olacak?