"Bu sorudan bıktık"

Başbakan Erdoğan: Beşar Esad'dan sonra iktidara kim gelecek sorusundan biz bıktık.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2014, 16:55
Bu sorudan bıktık

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Barroso ve AB Konseyi Başkanı Van Rompuy ile düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Bütün gayretlerimize, bütün iyi niyetli çabalarımıza rağmen AB ile müzakere sürecimizde 3,5 yıllık bir durgunluk meydana geldi" dedi.

Erdoğan, yeni fasılların açılmasının hem Türkiye'nin hem AB'nin ortak çıkarına olduğunu belirtti.

MERKEZ BANKASININ KARARI İSABETLİ BİR KARAR
Başbakan, "Yargı bağımsızlığından saparsa sıkıntı olur. Halkın iradesinin üstünde bir güç kabul etmiyoruz. dedi. Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur. Benim alanım ekonomidir. Kendilerini bu karardan dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

SURİYE KONUSUNDA ATILMASI GEREKEN ADIMLAR ATILMALI
Erdoğan, "Dün televizyonlara düşen 55 bin fotoğraf karesinin özetlendiği o görüntüler, bir insanlık vahşetinin, bir katliamın, bir soykırımın ne denli ağır olduğunu gerçekten sorumluluk mevkiinde olan bizleri ciddi manada rahatsız etmiştir. İnsanlığın harekete geçmesi ve Suriye'deki bu gelişmeler karşısında atılması gereken adımları artık bir an beklemeden atmasının gereğini ben de Brüksel'den tekrar hatırlatmak istiyorum.

Beşar Esad'dan sonra iktidara kim gelecek sorusundan biz bıktık. Şimdi Suriye'de çok partili döneme geçilmesi halkın iradesi kimi istiyorsa onun başa geçmesi gerekir." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Yarınki Cenevre 2 toplantısının olumlu sonuçlar vermesini umut ediyoruz" diye konuştu.

VAN ROMPUY: DAHA FAZLA DELİLE İHTİYAÇ YOK
Avrupa Konseyi Başkanı Van Rompuy da Suriye'de savaş suçu belgelerine ilişkin, "Daha fazla delile ihtiyaç yok artık" dedi.