Cemaat'e karşı polislere tasfiye!

Fethullah Gülen Cemaati'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan ikinci üst düzey rütbelisi olduğu iddia edilen isim açıklandı.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2015, 00:08
Cemaat’e karşı polislere tasfiye!

İÇİNDEKİLER

SON TV'de yer alan Ömer Adıyaman imzalı haberde, Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan Özdöl'ün cemaate karşı olan polislere yönelik operasyon başlattığı ve cemaatin Emniyet içerisindeki tasfiye işlerine de baktığı kaydediliyor. Özdül'ün 4 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği görevinde olduğu belirtildi.

'CEMAAT EMRİ VERİYOR, CEZAYI ÖZDÖL KESİYOR'
Fethullah Gülen cemaatinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan ikinci üst düzey rütbelisi olduğu iddia edilen Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan Özdöl'ün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde cemaat adına iş yapan etkili bir isim olduğu iddia edildi. Cemaatin istemediği amir, polis yada bir görevli ile ilgili Özdöl'ün hem soruşturmayı yaptığı, hem kurula girip karar verdiği kaydedildi. Özdöl'ün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde hem savcı görevi, hem hakim görevi hem de avukat görevi gördüğü de belirtildi.

İDDİANAMELERİ BİLE O HAZIRLIYOR!
İddiaya göre cemaat tarafından Özdöl'e havale edilen emniyet görevlisinin iddianamesini hazırlayıp Disiplin Kurulu'na havale ediyor. EGM Yüksek Disiplin Kurulu'nda yer alan 5 kişiden biri de olan Özdöl kendi hazırladığı iddianameyi onaylamada da oy kullanıyor. Özdöl ile ilgili resmi internet sitelerinde ve kuruma ait sitelerde ismine de rastlanmıyor. EGM sitesinde de ismi geçmeyen Özdöl'ün gizemliliğinin perde arkası da merak edilen konular arasında yer alıyor.

CEMAAT İSTEDİ BİNE YAKIN PERSONELİ İHRAÇ ETTİ
Özdöl'ün son bir yılda meslekten ihraç ettiği polis sayısının bini bulduğu ve Özdöl'ün 30 binin üstünde polis memuruna da ceza verip sicilini bozduğu iddia ediliyor.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI
Büyük bir gizlilikle işleri yürüten Özdöl'ün 17 Aralık Yolsuzluk operasyonundan sonra cemaate tavır alan personel hakkında idari soruşturma açtığı da kaydediliyor. Emniyet içerisinde cemaat eli ile tasfiyelerin halen Özdöl eli ile yapıldığı da iddia ediliyor.

'CEMAATE TAVIR ALAN SENDİKA PERSONELİNİ DİSİPLİNE SEVK ETTİ'
Son dönemlerde cemaate karşı tavır alan Emniyet-Sen'e Özdöl'ün girişimde bulunduğu iddia ediliyor. Emniyet-Sen'in bütün il ve yöneticileri hakkında ise ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği kaydediliyor.

ÖZDÖL IPA KURUCULARINDAN
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Danıştay'da son yıllarda hiç dava kaybetmemesinin sebebi olarak da Özdöl biliniyor. ÖZDÖL Uluslararası Polis Birliği'nin (IPA) Türkiye kurucularından. Özdöl'ün Uluslararası arenadaki polis kuruluşlarına Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde dernek adı altında büro açan isim olarak da biliniyor.