Ölüme atıldı

Gayrimenkul zengini sevgilisinin evinin 5'inci katından düşerek ölen manken Burcu Çağlayan'ın cinayete kurban gittiği iddia edildi. Savcı, milyoner genç hakkında dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2014 Güncelleme 15 Ocak 2014, 00:00
Ölüme atıldı

İÇİNDEKİLER

Antalya'da 4 yıl önce 'Mankenler Kraliçesi' Aslı Baş gibi 'intihar ettiği' belirtilen manken Burcu Çağlayan'ın (22), cinayete kurban gittiği iddia edildi. Bir deri mağazasında mankenlik yapan Burcu Çağlayan, 2010 yılında sevgilisi İbrahim T.'nin 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. İbrahim T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılık, 4 yıl süren araştırma sonunda İbrahim T. ve arkadaşı Murat E. hakkında ise, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcısı Haki Çeliker tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim T.'nin asabi bir kişiliğe sahip olduğuna ve genç kızı daha önce de feci şekilde dövüp üzerinde sopa kırdığı belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI
Bir görgü tanığının, olay gecesi kavga sesi geldikten sonra bir kadının iki kez 'Polis' diye bağırdığını, ardından 'pat' diye bir ses geldiğini, 5'inci katta balkona çıkan bir erkeğin kafasını duvarlara vurduğunu, arkadaşının da 'Niye attın kızı? Pantolonunu giy, sakin ol' dediği anlatılan iddianamede, ikilinin genç kızı birlikte aşağıya attıkları öne sürüldü. İddianamede şunlar anlatıldı: "Maktül Burcu, sevgilisi İbrahim ve arkadaşı Murat, saat 04.00'te eve gelmişlerdir. Burcu ile İbrahim T. kavga etmişlerdir. Maktülün, kendini savunmaya çalışmak için şüpheli İbrahim T.'nin kafasına şişeyle vurduğu tahmin edilmektedir. Ardından maktülün balkondan aşağı bırakılmasının şüpheli Murat E.'nin yardımıyla olmuş olabileceği ihtimal dahilindedir."

Erdoğan ÖZTÜRK