Hayatın Seher vakti

Konya'da soğuk algınlığı nedeniyle hastaneye götürülen 1,5 yaşındaki Seher'in kalbe giden damarında 11 milimetre çapında dev bir açıklık olduğu belirlendi. Küçük kıza hemen anjiyo yapıldı. Şans eseri ölümden kurtarıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2014 Güncelleme 05 Ocak 2014, 00:00
Hayatın Seher vakti

İÇİNDEKİLER

Konya'nın Çumra ilçesinde oturan Fatma ve Hasan Akman çifti, 1,5 yaşındaki kızları Seher Akman'ı, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Burada yapılan incelemede küçük kızın doğumdan sonra kapanması gereken akciğeri ile kalbi arasındaki damarın açık kaldığı belirlendi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen küçük kızı detaylı olarak muayene eden doktorlar, damarındaki açıklığın 11 milimetre çapında olduğunu tespit etti. Kısa bir süre uygulanan ilaç tedavisinden sonuç alınamayınca açık damar, anjiyo yapılarak kapatıldı. Operasyonu gerçekleştiren Çocuk Kardiyoloji Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, Seher'in kalbinin, damardaki açıklık nedeniyle normal insanlardan 2 kat daha fazla kan pompaladığını ve kalbinin de olması gerekenden 1,5 kat büyüdüğünü anlattı.

'ÇOK GEÇ KALMIŞ OLABİLİRDİK'
Küçük kızın annesi Fatma Akman ise Seher'in durumunun bu denli ciddi olduğunu bilmediklerini söyleyerek, "İyi ki geçer diye soğuk algınlığını hafife almayıp kızımı hastaneye götürmüşüz. Doktorumuzla konuştuktan sonra kızımızın durumunun ciddiyetini anladık. Allahtan çok geç kalınmadan doktorumuz başarılı bir anjiyo ile kızımın tedavisi yaptı. Aksi halde şimdi kızımızı kaybetmiş olabilirdik. Yavrumu kurtaran herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AİLESİ KURTARDI!
Seher'i adeta yeniden hayata döndüren Prof. Dr. Bülent Oran, damar açıklığının birçok bebekte olabildiğini ancak bu vakanın çok büyük olduğunu söyledi. Prof. Oran, "Bu güne kadar onlarca hasta gördüm ama ilk kez 11 milimetre çapında bir açıklıkla karşılaştım. Ailesinin soğuk algınlığı nedeniyle de olsa hastaneye getirmesi Seher'in hayatını kurtardı" dedi.


Özgür SARI