Başbakan: CHP iftira atıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen onbinlerce kişiye hitap etti.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2013, 02:02

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de 17 Aralık Operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"CHP İFTİRA ATIYOR"
"Biz bu yolda babamızın oğlu olsa tanımayız" diyen Başbakan Erdoğan, "Şunu çok açık söylüyorum. Bu CHP'nin genel müdürü kalkıyor diyor ki, daha henüz hüküm verilmeden kalkıp da masum insanlara o müfteri sıfatıyla iftira atıyor. Çünkü bunların karakterinde bu var. İftira at tutmasa da izi kalır. Benim Fatih Belediye Başkanıma iftira atıyorlar. Çünkü oradaki bir savcı iş takip ediyor iş. Belediyeye geliyor. Belediye başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye kalkıyor ardından bu adımı atıyor."


"HER ŞEY YASALARA UYGUN"
Başbakan Erdoğan, "Bir şey daha iliştiriyorlar. Gençliğe Hizmet Vakfı adıyla kurulmuş bir vakıf. Benim çocuklarım da var. Fatih Belediyesi bir yer kiralıyor. ÇYDD'ye de devlet, belediyeler bir sürü yer verdi. Orada aklınız neredeydi. İstek Vakfı'na verilirken neredeydi. Türk Eğitim Vakfı'na verilirken neredeydi. Yasalarda buna engel bir şey yok. Verilebilir. Kişilere bir çıkar var mı burada. Eğer varsa karşısına biz dikiliriz. Bütün mesele iftirayı atı tutmazsa iz bırakır." dedi.

"CHP BU MİLLETE SADECE BORÇ BIRAKTI"
Başbakan Erdoğan, "İstanbul -İzmir arası 3 saate düşüyor. Yolsuzlukların içinde olan bir hükümet bunları yapabilir mi? Marmarayı'ı yaptık. 153 yıllık rüya gerçekleşti. CHP, SHP bunlar bize 23 milyon IMF borcu bıraktı. Biz ise ödedik ödedik sıfırladık. Bizim IMF'ye borcumuz yok. Biz borç vereceğiz. Veren el alan elden üstündür. Bu Adnan Mendres Havaaalanı bizden önce kasaba hava alanıydı." dedi.

"BİZ 70 MİLYONUN PARTİSİYİZ"
Başbakan Erdoğan, "Biri Kürt milletyiçiliği yapıyor, biri Türk milliyetçiliği yapıyor, biri sahillerin partisiyiz diyor. Biz yetmiş altı milyonun partisiyiz." diyerek sözlerini noktaladı.