Şafak 4

Hükümetin aldığı 'askerliğin 12 aya indirilmesi' kararı 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek 50 bin asker, 2014'ün ilk gününde evinde olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2013 Güncelleme 27 Aralık 2013, 00:37
Şafak 4

İÇİNDEKİLER

Çözüm sürecinin bir meyvesi de askerlik oldu. Hükümetin aldığı 'askerliğin 12 aya indirilmesi' kararı 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olması nedeniyle, kışlalardaki heyecan zirveye çıktı. Askeri kaynaklar 1 Ocak itibariyle 50 bini aşkın askerin erken tezkere alacağını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerliğin kısaltılmasına ilişkin açıklamasının ardından Kurban Bayramı öncesinde bir beklenti oluşmuştu. Genelkurmay, askerliğin kısaltılmasının mart ayında hayata geçirilmesini isterken Hükümet, en uygun tarih olarak 1 Ocak 2014'ü belirlemişti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde askerliğin ilk kez 12 aya düştüğü de ifade edildi. Yakınları askerde olan aileleri de büyük heyecan sardı. 50 bini aşkın aile, çocuklarına 3 ay önce kavuşmak için 4 gün daha beklemek zorunda.

VATANİ GÖREV
1 Ocak 2014 tarihinden itibaren askerlik süresinin 12 aya indirilmesiyle askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Asker adayları, süresinin kısaltılmasıyla birlikte askerlik şubelerine akın etti. Gençler, 1 yıl içinde askerliğini bitirip yeni hayatlarını kurmak istediklerini söyledi.