Boğaz'ın sırları

aHaber'in gündem sarsan programı YazBoz'da yine çarpıcı gerçekler gün ışığına çıktı. Tansu Çiller döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Türkiye'ye pasaportsuz gelip, Boğaz'daki yalılarda kimlerin nasıl ağırlandığını anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2013 Güncelleme 02 Aralık 2013, 01:20
Boğaz’ın sırları

İÇİNDEKİLER

Ergün Diler ile Bekir Hazar'ın hazırlayıp sundukları aHaber'de her cumartesi gecesi gündemi sarsan YAZBOZ adlı programa katılanlar, yine çok önemli açıklamalarda bulundu. Tansu Çiller döneminde Turizm Bakanlığı yapan Bahattin Yüksel, eskiden birçok üst düzey ismin Türkiye'ye girişleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

CHURCHILL DE VAR KRALİÇE DE
Yücel'in iddiasına göre, İngiliz gizli servisi ajanları ve daha birçok önemli isim Türkiye'ye Yeşilköy'de bulunan Askeri Havalimanı'na gelerek, buradan pasaportsuz olarak giriş yapıyorlardı. Bu iddia Selahattin Beyazıt'ın anlattıklarını akıllara getirdi. Salacak'taki Çürüksulu Yalısı'nın sahibi Beyazıt; İngiliz kraliyet ailesi, İngiltere Başbakanı Winston Churchill, Hollanda Kraliçesi ve Kralı, Kim Philby gibi üst seviyede İngiliz ajanları ve Jason Bond'un yazarı Ian Fleming gibi yazarların Boğaz'daki yalılarda ağırlandığını söylüyordu. Yücel, günümüzde ise çipli pasaport ve sıkı denetim nedeni ile bu durumun mümkün olmayacağını belirtti.

MENDERES'İN UÇAĞININ DÜŞECEĞİ BİLİNİYORDU
Yazboz'a ikinci kez konuk olan ünlü reklamcı Nail Keçili, "Menderes'in uçağının Londra'da düşeceğini Londra Büyükelçisi Muharrem Nuri Birgi biliyor muydu?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi: "Selahattin Beyazıt ve ona o yalıyı veren Birgi de muhteşem bir adam. Birgi, Beyazıt'ı da alıyor Londra'ya gidiyorlar. Adnan Menderes'in uçağının düşeceğini de o rahmetli büyükelçi biliyor. Selahattin Abi kazadan sonra Menderes'in yanına giderken 'Öldü diye gittim' diyor değil mi? Adam kendi söylüyor, ben demiyorum. Menderes'in uçağı da büyük bir ihtimalle düşürüldü diyorum."

MESUT YILMAZ'I DİNLEYEMEZLERDİ
Nail Keçili, gazeteci Feyyaz Tokar ve Mesut Yılmaz'ın ilişkisine de dikkat çekti. Keçili "Feyyaz Ağabey Almanya'ya gittiğinde uçak kapısında karşılanırdı" derken şu iddiada bulundu: "Tokar ile Mesut Yılmaz baş başa tekneyle çıkar ve Boğaz'da saatlerce konuşurdu. Suyun olduğu yerde dinleme olmaz ve onları da kimse dinleyemezdi. Feyyaz Abi ne zaman vefat etti, n'oldu Mesut Yılmaz? Yok oldu."

TÜRKİYE 1581'DE KURULDU
28 Şubat döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel, İngilizler'in Türkiye'yi kurma planını 1581'de yaptığını da belirtti. Yücel, Kraliçe I. Elizabeth'in 1581'de Ege'de The Turkey Company isimli kuru gıda üretimi yapan bir şirket kurdurarak, Türkiye'nin temellerini III. Murat döneminde attığını iddia etti.

MEVLÜT YÜKSEL