Bodrum katı!

Bodrum'da, 3 ay önce tebdili kıyafetle tüm koyları inceleyen Başbakan talimat verdi, beton yığınları zemine indi! 368 yapı mühürlendi. Hepsi yıkılacak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2013 Güncelleme 30 Kasım 2013, 02:14
Bodrum katı!

İÇİNDEKİLER

Lahmacunun 65, mantının 95, ayranın ise 15 TL'ye satıldığı Bodrum, bu kez temelden sarsıldı. Ege'nin incisini kaçak yapılarla inşaat yığınına çevirenler, yaptırımdan kaçamadı. Her şey 3 ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bodrum ziyateri ile başladı. Erdoğan, geçtiğimiz Ağustos ayında tebdili kıyafet ile Bodrum kıyılarını denetledi.

TÜM KIYILAR İNCELENİYOR...
Kaçak yapıları tek tek tespit edip gerekenin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a talimat verdi. İşte o talimatın ardından harekete geçen Bakan Bayraktar, başta Ege olmak üzere Türkiye'nin tüm kıyılarını mercek altına aldı. Denetimlerde Bodrum'un Göltürkbükü Belediyesi'nde bulunan Cennet Koyu'ndaki 33 yapı İmar Kanunu gereğince mühürlendi. Ayrıca para cezası kesildi. Bakanlığın denetimleri sonucunda en büyük yıkımın Güvercinlik bölgesinde olacağı ortaya çıktı. Mumcular Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle 320 yapı mühürlendi. Kaçak ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 320 binanın tümü için yıkım kararı alındı.

ARALARINDA OTELLER DE VAR
Çöp sorunuyla da gündeme gelen Torba'daki kaçak yapı denetimleri de büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Torba'da şuana kadar yapılan denetimlerde kıyıdaki 8 yapının ve 7 otelin bazı kısımlarının ruhsata aykırı olduğu belirlendi. Söz konusu yapılar yıkılması için mühürlendi. Belediye buradaki 3 otel için yıkım kararı alırken, kıyı yapılarının da tümünün yıkılacağı öğrenildi.

İSTANBUL MERCEK ALTINDA
Bodrum koylarından başlayan kaçak yapı avı kısa süre içinde denize kenarı bulunan diğer illere de sıçradı. Koylarda kıyı kenar çizgisi, ruhsat ve kaçak kat incelemelerini yapan yetkililer, kanuna aykırı yapıları Bakan Erdoğan Bayraktar'a rapor etti. Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul' Boğazı'nı da mercek altına alarak kaçak eğlence mekanlarını tespit etmeye başladı. Aralarında ünlü gece kulübü Reina'nın da bulunduğu çok sayıda yapı, imara aykırılıktan yıkım listesine alındı.


Ahmet TOPAL