Hack'sız kazanç!

Kredi kartı bilgilerini çalarak 500 bin liralık vurgun yapan 4 kişilik hacker çetesi çökertildi. Korsanlardan ikisi lise öğrencisi çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2013 Güncelleme 16 Kasım 2013, 01:15
Hack’sız kazanç!

İÇİNDEKİLER

İnternetten çiçek siparişi verenlerin kredi kartı bilgilerini çalan hackerlerın peşine düşen Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 ve 16 yaşında iki liseli bilgisayar korsanı ile karşılaştı. 2 çocuk hacker ile birlikte gözaltına alınan 4 kişinin kopya kredi kartları ile 500 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Siber polisin 7 aydır izini sürdüğü şebeke, teknik ve fiziki takiple deşifre edildi. Şebeke lideri B.G.K.'nın internetten kendisini bilişim uzmanı olarak tanıttığı, ortağı R.Ö.'nün de hedef siteleri hacklediği belirlendi.

311 KİŞİNİN BİLGİSİNE ULAŞILDI
Polis, B.G.K ve R.Ö'nün birlikte çalıştığı iki kişinin de peşine düştü. Çicek satan firmaların sitelerine trojan virüsü göndererek, alışveriş yapanların kart bilgilerini kopyalayan şebekenin 15 yaşında lise 1. sınıf öğrencisi S.C.A ve 16 yaşında lise 2. sınıf öğrencisi M.Z.A. polisi şaşırttı. Liseli hackerlerın B.G.Ö'ye kredi kartı bilgileri verirken kendilerine gelen kart bilgileri ile de alışveriş yaptıkları anlaşıldı. B.G.K ve R.Ö gözaltına alındı. Çocuk hackerların ise ifadesine başvuruldu. Bilgisayarlardaki incelemede 311 kişinin kredi kartı bilgilerine ulaşıldı. Şebekenin kamu kurumlarının internet sitelerini de hacklediği belirlendi.

LİSELİ KORSAN GENÇLER
Lise öğrencisi S.C.A ile M.Z.A ifadelerinde yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledi. Uzmanlar ise bilgisayar okullarındaki gençlerin bir işte istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.


Ufuk KÖROĞLU