Üniversitede seks skandalı

Hakkari Üniversitesi'nde not karşılığı öğrencilerle ilişkiye giren öğretim görevlilerinin konuşmaları şoke etti. Kızlardan, 30'luk, 40'lık ve 45'lik olarak bahsettikleri ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2013 Güncelleme 14 Kasım 2013, 00:00
Üniversitede seks skandalı

İÇİNDEKİLER

Hakkari Üniversitesi, bir haftadır şantajla seks skandalıyla çalkalandı. Öğretim görevlilerinin öğrencilerin vize notlarını ilişki karşılığında yükselttiği ortaya çıktı. Olayla ilgili öğretim üyeleri ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan İ.Y., H.Y. ve R.Y. tutuklandı. Kız öğrencilerin, öğretim görevlileri tarafından 'notlarının yükseltilmesi karşılığında cinsel ilişkiye zorlandığı' iddiasıyla başlatılan operasyonda şok ifadeler, öğrencilerin kabusunu gözler önüne serdi. Öğretim görevlisi H.Y.'nin not karşılığı birlikte olmaya çalıştığı kız öğrencileri ikna edebilmek için sınav kağıtlarını onlarla birlikte okuduğu belirlendi. H.Y'nin diğer şüphelilerle yaptığı yaptığı telefon görüşmesi de polisin teknik takibine takıldı.

"45 VAR, ÇAY İÇELİM"
Cep telefonu görüşmesinde öğretim görevlisi H.Y.'nin diğer şüpheliye, "Biz odadayız... Kızlar da var. Yazılıları okuyorum. 30, 40, 45'lik var" dedi. A.O.'nun, "Bir şey varsa geleyim" demesi üzerine, H.Y. "45 var gel, çay içelim" dedi. Bu 45'in öğrencinin vize notunun olduğu ve yükseltmek için tuzağa düştüğü anlamına geldiği öğrenildi. Bir kız öğrencinin öğretim görevlisi İ.Y. ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendisinden çok daha güzel bir arkadaşının olduğunu söyleyerek, "Sen onu görürsen benim papucumu dama atarsın. Benden kat kat güzel" dediği ileri sürüldü.