Trend top'ic

Golfçü Tiger Woods'un, köprüden yaptığı atış, yerküreyi vurdu! Dünya dün hem Tiger'ı hem de İstanbul'u konuştu. 'Altın vuruş' Twitter'da da bir numara oldu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2013 Güncelleme 07 Kasım 2013, 01:21
Trend top’ic

İÇİNDEKİLER

Kıtaları birleştiren İstanbul, bu kez Tiger Woods'u ağırladı. Dünyanın en zengin sporcusu olan Tiger Woods'un vuruşu, kıtalar arası yankı yarattı. Ünlü golfçü, önceki gün Boğaziçi Köprüsü'nde topa vurdu. Top Asya'dan Avrupa'ya uçtu. Uluslararası medya, kıtaları birleştiren bu vuruşu konuştu.

BÜYÜK ETKİNLİK
ABD'de yayınlanan USA Today gazetesi, İstanbul'un dünyayı birleştiren nadir kentlerden biri olduğunu belirtti. Ardından da "Woods'un tarihi vuruşu, trafik için sıkıntı yaratsa da büyük bir etkinlikti" diye yazdı. Gazete ayrıca "İstanbul'da akşam yemeğinizi Avrupa'da, tatlınızı Asya'da yemek gibi bir şansa sahipsiniz" ifadelerini kullandı. New York Post gazetesi de "Tiger Woods kıtalararası vuruş yaptı... Hiç abartısız" başlıklı haberiyle tarihi vuruşu duyurdu. "

TEK RAKİBİ METROBÜS
Avustralya'dan yayın yapan ABC News de "Tiger Woods, iki kıtayı birbirine bağladı" diye yazdı. Woods'un atışı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Trend Topic yani en çok konuşulan konu oldu. ABD'den Çin'e kadar yüzbinlerce kişi hem Tiger hem de İstanbul'la ilgili mesajlar attı. Ve Twitter'ın en komik mesajı ise bir Türk'e aitti. Woods'un köprüdeki vuruşuna tanıklık eden Twitter kullanıcısı şöyle yazdı: "Tiger'ın topu metrobüsten daha hızlıydı." Öte yandan Woods, bugün Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen golf turnuvasında sahaya çıkacak. Turnuva nedeniyle Antalya'daki otellerde ise yer kalmadı.

RÜZGAR PANİĞİ
Yılda 58 milyon dolar kazanarak dünyanın en zengin sporcuları arasına giren 33 yaşındaki Tiger Woods'un aklı köprüde kaldı! Woods, "Köprüde rüzgar soldan esiyordu ve sağ tarafta da bir sürü arabalar vardı. Eğer herhangi bir atışta top sağa doğru kaçacak olsaydı. Bu birden bire uluslar arası bir krize bile yol açabilirdi" diye konuştu.