Paşa polemik

Paşaların demeç savaşında Aytaç Yalman, Çetin Doğan'a "Haddini aşmasın" cevabını verirken Hilmi Özkök ise "Aytaç Paşa haklıdır" dedi. Doğan'ın son yanıtı ise "Yalman hafızasını kaybetmiş" oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2013 Güncelleme 06 Kasım 2013, 01:06
Paşa polemik

İÇİNDEKİLER

Balyoz Planı döneminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapan Aytaç Yalman'ın, 1. Ordu eski Komutanı Çetin Doğan'ı kastederek "Hakaret ederek saldırıyorlar. Emirlerime uymadılar. Balyoz Planı'nı benden habersiz yaptılar" demesiyle başlayan polemik iyice kızıştı.

SUSSUN VE ZARAR VERMESİN
Çetin Doğan "Haberi yoksa neden Kara Kuvvetleri Komutanı olmuş" cevabı üzerine Aytaç Yalman dün "O koltuğa layık olanlar oturur. Hatasını kabul etsin, arkadaşlarına daha fazla zarar vermesin. Susuyorum ama haddini aşıp sabrımı zorlamasın" dedi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ise "Olaylar Aytaç Paşa'nın söylediği gibi olmuştur" diye konuştu.

* Çetin Doğan, Yalman'ın 'haddini aşmasın' yanıtı üzerine dün yaptığı açıklamada "Sözleri Türk filmlerindeki merhamet yakarmalarını anımsattı. Hafıza kaybına uğramış. Buna kızmam, acırım" dedi.

* Aytaç Yalman, kendisine ve ailesine yapılan hakaretler üzerine suskunluğunu bozmuş ve Çetin Doğan'ı kast ederek "Emrime uymadı. Balyoz Planı benden habersiz yapıldı" demişti.