Çetin suçlama

Aytaç Yalman suskunluğunu bozdu 'Balyoz'u benden habersiz yaptılar. Emrime uymadılar' dedi. Balyoz'dan ceza alan Çetin Doğan cevap verdi: "Madem haberi yoktu, niye Kara Kuvvetleri Komutanı oldu?"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2013 Güncelleme 05 Kasım 2013, 03:29
Çetin suçlama

İÇİNDEKİLER

Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman'ın önceki gün yaptığı 'Balyoz Planı'n-dan haberim yoktu' açıklamasına yanıt, Çetin Doğan'dan geldi. Balyoz Davası'ndan dolayı 20 yıl hapis cezası alan 1. Ordu eski Komutanı Doğan, sanık olduğu bir diğer dava olan 28 Şubat duruşmasında dün mahkeme karşısına çıktı.

28 ŞUBAT DURUŞMASINDA
28 Şubat sürecinde hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görüşmesinde avukatlardan Aytaç Yalman'ın ifadeleri ile ilgili bir soru geldi. Sorunun ardından 28 Şubat davası sanığı ve Balyoz davasından ceza alan Çetin Doğan söz almak istedi. Doğan, Yalman'la ilgili olarak, "Aytaç Yalman senaryo göndermiş. Bu senaryoyu oynamayın diye göndermiyor. '5 -7 Mart tarihlerinde başka bir belge göndereceğim, onu oynayın' dedi, ama 31 Ocak tarihine kadar gelmedi.

ORDU, YENİÇERİ OCAĞI DEĞİLDİR
Dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından olasılığı en yüksek senaryo gönderildi. 'Benim haberim yok' diyorsa Kara Kuvvetleri Komutanlığı koltuğunda niçin oturuyor? TSK'da emir komuta zincirine isyan olmaz. TSK'da başı bozukluk söz konusu değil. Ordu yeniçeri ocağı değildir" ifadelerini kullandı.

YALMAN DEMİŞTİ?
Aytaç Yalman önceki gün yazılı olarak yaptığı açıklamada uzun süredir suçlamalara maruz kaldığını, ailesine hakaret edildiğini söyleyerek suskunluğunu bozduğunu belirtmişti. Yalman açıklamasında "Üç günlük seminerin birinci gününde emrime aykırı olarak, EMASYA Planı'nın görüşüldüğünü, seminere gönderdiğim generalden öğrendim. Bu seminer emre aykırı olarak yapılan, haddini aşan bir kahramanlık gösterisidir. Bir disiplin suçudur. Eğer üç günde emre aykırı bir eylem yapılsaydı 'Emre itaatsizlikte ısrar' suçu işlenirdi. Bilgilere 2003'te sahip olsaydım konuyu askeri yargıya intikal ettirirdim. Ama bilgim olmadı" demişti.

KOMUTANLARIN BALYOZ ATIŞMASI
Dönemin Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman, Balyoz Planı'nın kendisinden habersiz olarak yapıldığını iddia ediyor. 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ise Yalman'ı yalanlıyor.