Borcu rekor sildi

2 günde 2 rekor dalış yapan sualtı sporcusu Derya Can, bu hayalini gerçekleştirmek için 10 bin lira tüketici kredisi çekti. Rekorlar gelince sponsorlar sıraya girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2013 Güncelleme 26 Ekim 2013, 00:00
Borcu rekor sildi

İÇİNDEKİLER

Çanakkaleli milli sualtı sporcusu 34 yaşındaki Derya Can'ın, Antalya'nın Kaş ilçesinde kırdığı iki dünya rekorunun arkasından ilginç bir hikaye çıktı. Can, dünya rekorunun tescil edilmesi için Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu'na (CMAS) yapacağı başvuruda gereken 10 bin TL lirayı bulamadı.

10 BİN TL'LİK KREDİ
Yıllardır hayalini kurduğu rekor denemesinden vazgeçmeyen Derya Can, son çare olarak bankaya başvurdu ve 10 bin lira tüketici kredisi çekti. Beden eğitimi öğretmeni olan 1 çocuk annesi Can, dünya rekoru denemesi için CMAS'a başvuru yapılması gerektiğini ve bunun da bir maliyeti olduğunu söyledi. Rekortmen sporcu, bu konuda şöyle konuştu:

BİRDEN SPONSOR YAĞDI
"Rekor denemeleri masraflı organizasyonlar. O açıdan sponsor olmadan imkansız. Ama ben yıllardır planladığım ve arzu ettiğim rekoru kafaya koydum ve yapacaktım. Başlangıçta CMAS'a para yatırmak gerekiyordu. Bu nedenle 10 bin lira tüketici kredisi çektim. Daha sonra sponsorluk teklifleri yağmaya başladı. Ana sponsorum Arnica oldu. Kuzey Biga Madencilik ve Çanakkale Seramik firmaları da sponsorum oldu. Bundan sonra süreç daha kolaydı."

PEŞ PEŞE GELEN BAŞARI
Derya Can, 'değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalışında' 71 metreyle rekor kırdıktan bir gün sonra 'paletsiz ip destekli 70 metre' dalışında 71 metreye inerek dünya rekorunu eline geçirdi. İki dünya rekorunu kıran milli sporcu Can, rekorlarını Cumhuriyet'in 90. yılına ithaf etti.

ÖRNEK OLUYOR
Sualtı sporlarıyla uğraşı dışında beden eğitimi öğretmenliği yapan Derya Can, öğrencilerine örnek olmaya çalıştığını söyledi. Öğrencilerinin, sualtı sporlarındaki başarıları nedeniyle kendisine ilgi duyduğunu belirten Can, "Serbest dalış sporu benden öğrencilerime, öğrencilerimden ailelerine olmak üzere hızla yayılıyor" diye konuştu.

ADINI TARİHE YAZDIRDI
Kendi kategorisinde dünyada ilk kez denenen rekoru kıran Derya Can, adını tarihe altın harflerle yazdırdı.