Kadınlar keşfe er kekler soyguna

8 kişilik soygun çetesi çökertildi. Kızların soygun öncesi keşif yaptığı kuyumcuları, erkeklerin maske ve silahla baskın yaparak soyduğu ortaya çıktı. Çete 3'üncü soyguna hazırlanıyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2013 Güncelleme 15 Ekim 2013, 00:00
Kadınlar keşfe er kekler soyguna

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sancaktepe'deki Öz Fatih Kuyumculuk, Mayıs ayında yüzlerinde kar maskesi bulunan şapkalı ve 1'i silahlı iki kişi tarafından soyuldu. Soyguncular, 2.5 kilogram altınla birlikte kuyumcuya ait silahı alarak kaçtı. Ağustos ayında da Tuzla Şifa Mahallesi'ndeki başka bir kuyumcu, silahlı, şapkalı ve yüzlerinde maske bulunan üç kişi tarafından soyuldu. 4.5 kilogram altını alarak kuyumcudan çıkan soyguncular kayıplara karıştı.

ALTINLAR BULUNAMADI
İki ayrı olayla ilgili çalışma başlatan polis, 8 kişilik bir çeteyi tespit etti. Tuzla'da üçüncü kuyumcu soygununa hazırlanan 8 kişi gözaltına alındı. Altınlar ise bulunamadı. Çete lideri Temel Ç.'nin (39), iki kadını soygun öncesi keşif yapmaları için kullandığı, kadınların kuyumculara önceden giderek altın bozdurma bahanesi ile keşif yaptıkları ve kaçış güzergahlarını belirledikleri ortaya çıktı.


Emir SOMER