Vale terörü

Lüks mekanların valeleri, sokakları kapatıp otoparkçılık yapmaya başladı. Polis ''Değnekçi Operasyonu' ile İstanbul'un vale terörüne son verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2013 Güncelleme 07 Ekim 2013, 01:38
Vale terörü

İÇİNDEKİLER

Boğaz'da Arnavutköy, Bebek ve Ortaköy gibi semtlerde bulunan mekanların çalıştırdıkları valeler aracılığıyla sokakları otoparka çevirdiği ortaya çıktı. İstihbarat alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sivil ekipler ile söz konusu mekanları tek tek inceleme altına aldı.

HER ARAÇTAN 15 LİRA
Mekanların kapılarında çalışan üniformalı valelerin, beş gün süren takibin sonucunda bazı sokakların girişlerini müşterilerin veya kendi araçlarıyla kapattıkları ortaya çıkarken sokakları otoparka çeviren mekanların, haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Sivil polisler, lüks 'Değnekçi Operasyonu'nun düğmesine geçtiğimiz Cumartesi akşamı bastı. Müşteri kılığında mekanlara giden ekipler sokakların mekanlarda çalışan valeler tarafından kapatıldığını ve 15 TL park ücreti alındığını gördü. Operasyonda sivil polisler sekiz kişiyi gözaltına alındı.

HAPİS CEZASI YOLDA
Suçüstü yakalandıktan sonra haklarında karakollarda işlem yapılan ve serbest bırakılan şüpheliler, 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası ile tutuksuz olarak yargılanacak.

Emir SOMER