Başbakan Erdoğan o tarihi açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi olarak bilinen çalışmalarını önümüzdeki hafta açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, paket yapılmadan yapılacak tüm yorum ve eleştirilerin de 'afaki, eksik ve yetersiz' olacağını söyledi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2013, 13:20
Başbakan Erdoğan o tarihi açıkladı

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, konuşmasının sonlarına doğru değindiği demokratikleşme paketi için "Şimdi bir kez daha yeni bir paket halinde reformlarımızı yapıyor çok önemli hakları inşallah teslim ediyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içinde sadece bu konuya yönelik bir basın toplantısı ile yeni demokratikleşme paketini kamuoyuna duyuracağız. Kimilerinin daha dere görünmeden paçayı sıvadıklarını görüyoruz, olur olmaz şeyler ilan ettiklerini görüyoruz. Şu anda henüz açıklanmamış bir paketle yapılan ilgili reformların tamamı afakidir, yersizdir, yetersizdir. Çalışmaları tamamlayıp paketi açıkladığımızda toplumun her kesiminin memnun olacağını ifade etmek isterim." dedi.

"Bu reformları Türkiye'de şartlar oluştuğu engeller dirençler ortadan kalktığı için 11 yıllık zincirin bir halkası olarak gerçekleştiriyoruz." diyen Başbakan Erdoğan, "AK Parti kurulduğu gün programında neyi vadettiyse bugün şartlar oluştuğu için onu gerçekleştiriyor. Son kongremizde neyi vadettiysek neyi söylediysek onları yapmaya devam ediyoruz. Programımızı da tüzüğümüzde seçim beyannamelerimizde kongrelerimizde çizdiğimiz çerçeve dahilinde ülkemizi milletimizi haklarıyla buluşturuyor, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİKLEŞME UZUN BİR SÜREÇTİR"
Erdoğan, şöyle devam etti: "Daha en başından şunu da söylüyorum: elbetteki demokrasi veya demokratikleşme uzun bir süreçtir, demokratikleşme adeta yaşayan sürekli değişen sürekli kendisini geliştiren bir süreçtir. Çalışmalarını tamamlayıp açıklayacağımız paket o da bir son değildir bir aşamadır, bir safhadır, ama çok önemli bir aşama çok önemli bir safhadır. Bu süreç ülkemizin ve milletimizin yararına olacak şekilde 76 milyonun birliği beraberliği ve kardeşliği için her daim kendini yenileyerek ilerleyecek bir süreçtir. Bu süreç Türkiye'yi daha da birleştirecek kardeşliğimizi çok daha pekiştirecek bir süreçtir."

PARTİLİLER BİLGİLENDİRİLECEK
Parti teşkilatına seslenen Erdoğan, "Burada sizlerden arzum şudur: Bizde öyle bir muhalefet anlayışı var ki her değişimimin her yeniliğin önünde adeta bir duvar gibi duruyor. Türkiye'nin bir adım bile atmasına asla tahammül gösteremiyor. Daha paket açıklanmadan afaki yorumlar yapanlar paket açıklandığında da her zamanki 'istemezük' tavrını gösterecek her zaman olduğu gibi korku senaryoları üreteceklerdir. İşte bu teşkilat tüm yalanları ithamları daha yayılmadan bertaraf eden bir teşkilat olmalıdır. Siz onlardan çok daha fazla çalışacak çok daha fazla kişiye ulaşacaksınız, siz afaki konuşmayacaksınız. Elinizdeki sizlere göndereceğimiz bilgiler dahilinde, çerçevesinde konuşacaksınız. Onlar gibi doğruları gizlemeyeceksiniz yalanlarla korku senaryoları ile hareket etmeyeceksiniz. İşin gerçeğini bilerek bütün boyutlarını öğrenerek hakkı anlatacak doğruyu anlatacaksınız. Sizi bilgilendirmek noktasında genel merkezimiz her türlü hazırlığı yapacaktır. Bu paketin Türkiye'nin birliğine yapacağı katkıları anlatacaksınız, Türkiye'nin ufkunu nasıl açtığını anlatacaksınız, en önemlisi de bu paketin bin yıllık kardeşliğimizi nasıl daha da pekiştireceğini anlatacaksınız. İnşallah 2014 Mart seçimlerine 81 vilayetimizde her ilçemizdeki köyümüzdeki eserlerinizi anlatarak plan ve projelerimizi anlatarak ama herşeyden önce kardeşliğimiz yüceltmek için yaptığımız reformları anlatarak gireceğiz. Milletimiz bizi anladı. Bundan endişeniz olmasın ve anlıyor."

"İDEOLOJİ KARIN DOYURMAZ"
Ardından Kürt vatandaşlarına seslenen Erdoğan, "Özellikle güneydoğuda, doğuda ülke genelindeki Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkede siyasi Kürtçülük yapan mahfiller var, bu oyuna gelmeyin. Sadece yerel hizmetler noktasında yerel belediyelerin bu siyasi partide olduğu yerlerde ne hizmeti üretiyorlar? Bunlara bakın. Size verdikleri hizmet nedir bunlara bakın. Ama bir de AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde verilen hizmete bakın. İdeoloji ile ne mide doyar ne insanca yaşama imkanına kavuşulur ne de modern yaşam tarzına ulaşılır. Sevgi ideoloji ile tahakkuk etmez, sevgi başka bir şeydir. Aşk başka bir şeydir. İşte AK Parti bu ideallerle bu anlayışla halkını kucaklayan halkına hizmeti kendisi için en önemli aşk halkası olarak sevgi halkası olarak gören bir partidir. Biz sizi, Türkü Türk olduğu için değil Kürdü Kürt olduğu için değil, kim olursa olsun hiçbirini ırkından etnik yapısından dolayı sevmiyoruz. Biz tüm insanları bizi yaratan Allah yarattığı için seviyoruz. Farkımız bu. Onun için de birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı yerel seçimlerde de gereğini yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.