Sisi için yargılanma çağrısı!

Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Kerman, Baradey, Mansur ve Sisi için yargılanma çağrısında bulundu.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 01:55
Sisi için yargılanma çağrısı!

İÇİNDEKİLER

Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Kerman, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Mısır'daki yönetimden Muhammed El Baradey, Adli Mansur ve General Abdulfettah El Sisi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılama çağrısı yaptı.

Kerman, Baradey, Mansur ve Sisi'nin "insanlığa karşı işlenen katliamın failleri" olarak yargılanması gerektiğini söyledi.




AYDINLAR KATLİAMI KINADI
Arap dünyasının önde gelen bazı yazar ve aydınları, katliamı sert bir dille kınadı.

Gelişmeleri genellikle sosyal medya hesapları üzerinden anlık paylaşımlarla takip eden aydınlar, barışçıl gösterilere müdahale edilmesine tepki gösterdi.

Suudi Arabistan'daki Kral Suud Üniversitesi'nden Prof Dr. Muhammed el-Ureyfi, sosyal paylaşım sitesinde, Mısır'daki katliama ilişkin, "Halka karşı baskı kullanmak, kibirlilerin ahlakıdır" şeklinde görüşlerini dile getirdi.




Nobel ödüllü Yemenli İnsan Hakları Aktivisti Tevekkül Karman da "Rabiatul Adeviyye ve Nahda'da göstericileri dağıtma çabaları, zulüm mantığının dayattığı barbarlıktır" ifadelerini kullandı.

Moritanyalı düşünür Muhammed Muhtar eş-Şankiti ise "Amerika'nın stratejik sömürgesi meyvesini verdi: İsrail, demir kubbe sistemi güçlendiriyor ve Mısır ordusu halkından binlerce kişiyi katlediyor" şeklinde tepkisini gösterdi.

Kuveytli yazar ve vaiz Dr. Tarık Suveydan da göstericilere yönelik katliamı kınamak için gösteri yapma çağrısında bulunarak, "Mısır'daki suça karşı çıkan herkesi, Kuveyt hükümetine, halkın kanlı darbeye karşı olduğunu göstermek için Mısır Konsolosluğu önünde toplanmaya çağırıyorum" ifadelerine yer verdi.



Suudi Arabistanlı vaiz Selman el-Avde ise "Halkını öldürenler, insanlığını ve kendine saygısını kaybetmişir. Onurunu, şerefini kaybetmiştir. Onlar, müşriklerden sonra Allah katında suçu en büyük olanlardır" ifadelerini kullandı.