Muratlarına erecekler

Lübnan'da kaçırılan Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın bulundukları yer ile kaçıranların kimlikleri tespit edildi Aileleri, Muratları'na kavuşma heyecanı sardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2013 Güncelleme 14 Ağustos 2013, 00:00
Muratlarına erecekler

İÇİNDEKİLER

Lübnann başkenti Beyrut'ta Cuma günü kaçırılan 2 Türk pilotun bulunması için girişimler sürüyor. Lübnan İç İstihbarat Birimi, Türk pilotları kaçıranların kimliklerini ve bulundukları yeri tespit etti.

GÜNEYE GÖTÜRÜLDÜ
Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçıran grubun sorumlusunun, Suriye'nin Azez kentinde kaçırılan Lübnanlılar'dan birinin oğlu Ali Cemil Salih olduğu ifade edildi. Kaçırma eyleminin önceden planlandığı, iletişim kayıtları aracılığıyla eylemin faillerine ve pilotların tutulduğu yere ilişkin önemli bilgilere ulaşıldığı bildirildi. Güvenlik birimlerinin incelemeleri sonucunda Türk pilotların, Lübnan'ın güneyindeki bölgelerden birinde tutulduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Adı geçen bölgelerde Tyre ve Nebatiye öne çıkıyor.

UMUTLU BEKLEYİŞ
Öte yandan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesinin bekleyişi sürüyor. 5 gün sonunda Muratlar'dan gelen haber aileleri heyecanlan-dırırken İran'dan pilotların serbest kalması için desteğe hazır oldukları haberi geldi.