Doktor aşk

Mazlum Sarıarslan, testis kanserine yakalandı. Ardından akciğer ve beyninde de tümör saptandı. 2 yılda 4 kez ameliyat masasına yattı. Umutlar bitmişken eşi Yasemin'in aşkı sayesinde hayata sarıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013 Güncelleme 12 Ağustos 2013, 00:00
Doktor aşk

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşayan Mazlum Sarıarslan (42), 2005 yılında bisikletten düştü. Kasıklarındaki ağrı nedeniyle doktora gitti. Burada testis kanseri olduğunu öğrendi. Kemoterapi ile hastalıktan kurtuldu. Ancak kontroller sırasında bu kez akciğerlerinde tümör tespit edildi. Kanser savaşçısı adam, 1 yıllık tedavi sonrasında bu hastalığı da alt etti. Sarıarslan tam hayata sarılmışken, 3 ay sonra felç geçirip yatağa bağımlı hale geldi.

YATAĞA MAHKUM HALE GELDİ...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Mazlum Sarıarslan'ın beyninde tümör saptandı. Yeniden kemoterapi tedavisi görmeye başlayan Sarıarslan, 4'üncü büyük ameliyatını geçirdi. Beynindeki tümör alınan genç adam, 6 ay boyunca fizik tedavi görerek iyileşti. İşte 2 yılda 4 büyük ameliyat geçiren ve kanserin 3 çeşidini yenen Sarıarslan'ın şifası ise eşinde saklıydı. Yasemin Sarıarslan, tedavi sürecinde eşini hiç yalnız bırakmadı.

"İLACIM YASEMİN'İN KALBİ OLDU"
Defalarda kanseri yenen Mazlum Sarıarslan ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Herkes benden umudunu kesmişti, ben bile... Ama eşim hiç vazgeçmedi. Beni mücadele etmeye zorladı. Yaşıyorsam bunu önce Allah'a, sonra eşime borçluyum... Kanserle mücadelede ilacımız, aşkımız oldu. Herşeyi kafaya takarsanız kanseri yenemezsiniz. Hayatın herşeye rağmen devam ettiğini düşünün ve sevdiklerinize sımsıkı sarılın."

"BİZ MUCİZEYİ YAŞADIK"
Mazlum Sarıarslan'ın hastalığının her aşamasında yanında olan eşi Yasemin Sarıarslan ise o tutkulu mücadeleyi şöyle anlattı: "Bir kanseri yeniyoruz, karşımıza başka bir tür çıkıyor. Eşim 2 yılda 3 önemli kanser türüyle mücadele etti, çok şükür bugün aramızda. Açıkçası biz mucizeyi yaşadık. Kanser ürkütücü bir hastalık ama bulaşıcı değil. Ne olursa olsun hastanızı yalnız bırakmayın. Bu dönemde sevgi çok önemli bir unsur."