Acı bayram

Bayram tatilinde yüzlerce aile büyük acı yaşadı. Son 4 günde trafik kazalarında 41 kişi can verdi, 194 kişi yaralandı. Sadece dün 13 kişi denize kurban gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2013 Güncelleme 11 Ağustos 2013, 01:29
Acı bayram

İÇİNDEKİLER

Trafik canavarı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Ramazan Bayramı'nda yine ocaklara ateş düşürdü. Bayram arefesindeki kazalarda 6 kişi hayatını kaybetti. Konya, Balıkesir, Kastamonu, Sakarya, Muğla, Adana, Kastamonu, Gaziantep, Muğla ve Antalya'daki kazalarda toplam 53 kişi de yaralandı.

HASTANELER YARALI DOLDU
Bayramın birinci günü Tekirdağ, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Yozgat, Ordu'daki kazalarda 12 kişi hayatını kaybederken, 64 kişi de yaralandı. Cuma günü ise Çorum, Bursa, Antalya, Kırıkkale, Tekirdağ, Gaziantep, Çanakkale, Bilecik, Yozgat, Hakkari, Kahramanmaraş, Uşak'taki kazalarda 16 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı. Dün ise saat 17.30'a kadar Adıyaman, Amasya, Bursa, Denizli, Muğla, Samsun, Sakarya'daki kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 29 kişi de çeşitli hastanelere kaldırıldı.

ÖLÜME U DÖNÜŞÜ
Bursa Mustafakemalpaşa ile Balıkesir'in Susurluk ilçesi karayolunun Adaköy Mevkii'nde dün saat 10.00 sıralarında feci bir trafik kazası meydana geldi. Balıkesir istikametine gitmek isterken, U dönüşü yapmak isteyen Kasım Ayaz'ın kullandığı midibüse, aynı yöne seyir halinde olan Okay Altuntaş'ın (33) sürdüğü otomobil çarptı.

NİŞANDAN DÖNÜYORDU
Kazada, nişandan dönmekte olan midibüste bulunan Kerime Torun, Ayşe Tongal ile otomobil sürücüsü Okay Altuntaş olay yerinde, annesi Figen Altuntaş (55) ise kaldırıldığı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Kazada, her iki araç içerisinde bulunan 10 kişi Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AĞIR YARALILAR
Yaralılardan durumları ağır olan Sinem Şahintürk, Musa Torun ve Arda Şahintürk Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bursaİzmir Karayolunun gidiş istikameti uzun süre trafiğe kapandı. Feci kazanın tamamen trafik kurallarının ihlalinden kaynaklandığı belirtilirken, soruşturmaya Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

DENiZ YUTTU
İstanbul'da 6, diğer illerde 7 kişi boğularak hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, acı bilançoyu dün akşam bir televizyon kanalından açıkladı: "Bugün 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerçekten bayram sevincimize gölge düşürdü." Vali Mutlu, Beykoz Riva, Arnavutköy ve Silivri'de boğulanların 14, 16, 22, 24, 38 ve 52 yaşlarında olduğunu söyledi. Bu arada tatil için memleketi Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesine gelen Haydar Çolak (22), Kızılırmak'ta boğuldu. Trabzon Of'ta Emirhan Tellioğlu, Akçaabat'ta Salih Reis, Antalya'da Yunus Akgün, İzmir'de Hakan Yılmaz, Bursa'nın Mudanya ilçesinde Mehmet Badoğlu, Van'da ise Adem Gezer boğularak hayatlarını kaybetti.