Deniz adamı

75 yaşındaki Deniz Baykal, gençlere taş çıkarttı. Tam 2 kilometre yüzüp 2 bin kulaç attı. Formunun sırrını ise şöyle açıkladı: Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2013 Güncelleme 09 Ağustos 2013, 00:00
Deniz adamı

İÇİNDEKİLER

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, denizde şov yaptı. Ünlü siyasetci Ramazan Bayramı için memleketi Antalya'ya gitti. Dün de bayram namazı ve bayramlaşmadan sonra kendisini Akdeniz'in serin sularına attı. 75 yaşındaki Baykal, performansıyla gençlere taş çıkarttı. Konyaaltı Sahili'nden denize açılan Baykal, kıyıdan 1 kilometre uzaklaştı. Ardından 1 kilometre de dönüş için kulaç attı. Tam 2 kilometre yüzen Baykal, görenleri kendisine hayran bıraktı. Olimpiyat Şampiyonları'na taş çıkartan Baykal, 2 kilometre yüzüp 2 bin kulaç attı. Formunu yüzmeye borçlu olduğunu belirten Baykal, "Bazen 3 bin kulaç bile attığım oluyor" diye konuştu.

ILIK LİMONLU SU İÇİYOR
Peki 75 yaşında, 1.82 boyunda ve 89 kilo olan Baykal'ın gençlik sırrı ne! Ünlü siyasetçinin gençlik iksirinin üç temel öğesi, yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı. Her sabah 05.30'da uyanan Baykal, tam 8 kilometre yürüyor. Yazın ise her sabah 2 bin kulaç atıyor. Yemeklerini taşla ezilip süzülen sızma zeytinyağıyla yaptırıyor. Sofrasına tereyağı ve margarin koydurmuyor. Her sabah bir diş sarımsağı bir bardak suyla yutuyor. Ilık limonlu su içiyor. Tuzu ve ekmeği masasında asla görmek istemiyor.