Boğaz'da esrar'engiz senaryo

Yeşilçam emektarı Eray Özbal'ın Boğaz'a nazır çatısında hintkeneviri yetiştirdiği ortaya çıktı. Satış şifresinin 'oyun tekst'i olduğu belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2013 Güncelleme 07 Ağustos 2013, 02:09
Boğaz’da  esrar’engiz senaryo

İÇİNDEKİLER

İstanbul Narkotik polisi, ünlülere yönelik son yılların en büyük operasyonunu yaptı. Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan'ın bulunduğu 29 ünlü isim ve 19 torbacı gözaltına alındı. Zanlıların sorgusu devam ediyor. Bu arada ünlü isimlere uyuşturucu sağlayan Yeşilçam emektarı Eray Özbal'ın Cihangir'de uyuşturucu yetiştirdiği teras katın görüntüleri ortaya çıktı. Özbal'ın Boğaz manzaralı seradaki hint keneviri yetiştirmek için 5 aydır evinden dışarıya adımını atmadığı belirlendi. Boğaziçi Köprüsü manzaralı çatı, polisi bile şaşırttı. Sarıyer'deki esrar serası sahibi Zeki Yalçın'ın da Özbal ile ilişkili olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Adalar'da yapılan baskında da, Barış Güney'e ait hintkenevirleri ele geçirildi.

KİTAP OKUYORLARMIŞ!
Ünlü isimlerin, kendi aralarında ve uyuşturucu torbacılarıyla yaptığı bazı telefon görüşmelerinde uyuşturucu alışverişi için şifreli kelimeler kullandığı belirlendi. O şifrelerde esrar, 'yerli kitap' olarak kodlanırken, bonzai 'yabancı kitap' olarak kodlandı. İşte ünlülerin telefon görüşmelerinde kullandıkları şifreli kelimelerden bazıları şöyle:
* Yerli kitap: Esrar,
* Yabancı kitap: Bonzai
* Kitap bitti: Uyuşturucu Bitti
* Kitap okuyorum: Uyuşturucu Kullanıyorum
* CD getir: Uyuşturucu Siparişi
* Film izlemeye gidelim: Birlikte Uyuşturucu İçelim...

EVE HAPSOLDU
Çat katını hintkeneviri tarlasına çeviren Özbal'ın 5 ay boyunca dışarıya çıkmadığı öğrenildi. Polisi karşısında görünce büyük bir şok yaşadı.

TEKST VAR MI ÇOĞALTIP SETE GETİR
Narkotik polisi, ünlü oyuncuların torbacılarla şifreli konuşmalarını da tespit etti. Ünlülerin satıcılardan, "Tekst (Metin) var mı? Bir tane okudum beğendim. Diğer oyuncu arkadaşlar da istiyor. Tekstleri fotokopi ile çoğalt sete getir" diye uyuşturucu istediği belirlendi. Uyuşturucu alemi için ise "Çok iyi çay demledim, içelim" şifresi kullanıldı.



Ufuk KÖROĞLU