Şampiyonlar

Bu yıl son kez yapılan SBS'de 16 öğrenci 500 puan aldı... 15'i özel okulda okuyan öğrenciler, programlı çalışmanın başarı getirdiğine dikkat çekti. Devlet okulları ise, bu yıl SBS'de döküldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2013 Güncelleme 13 Temmuz 2013, 01:03
Şampiyonlar

İÇİNDEKİLER

1 milyonu aşkın ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi heyecanla SBS sonuçlarını beklerken Milli Eğitim Bakanlığı, gece yarısı sürpriziyle sonuçları duyurdu. MEB, kılavuzda sonuçların 12 Temmuz'da açıklanacağını yazdıklarını bu yüzden de gece yarısı, 12 Temmuz'un ilk dakikalarında sonuçları verdiklerini açıkladı. SBS'de, tüm soruları 110 öğrenci doğru yaptı. Ancak 16 öğrenci okul puanıyla birlikte 500'er tam puan alarak birinciliği paylaştı.

SON TERCİH TARİHİ 21 TEMMUZ
16 öğrenciden 15'i ise özel okullardan. SBS'ye 1 milyon 112 bin 604 öğrenci girerken, 201 puan ve üzeri puan alarak tercih yapabilecek öğrenci sayısı 1 milyon 49 bin 293 olarak belirlendi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Fransızca ve Almanca'dan çocukları sınava giren aileler, soruların yanlış cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ileri sürdü. Aileler, çocuklarının beklenenden fazla yanlışı çıktığını söyledi. MEB yetkilileri, "SBS'de Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın puanlarının hesaplanmasında yanlışlık olduğu tespit edildi. Sonuçlarda hata olan öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanıyor. Öğrencilerimizin içi rahat olsun" dedi. Tercihlerin, 15-21 Temmuz tarihleri arasında alınacağı ifade edildi.

BiLFEN FARKI
2013 SBS Türkiye'ye Bilfen Okulları öğrencileri damgasını vurdu. Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulundan 4 öğrenci Türkiye 1.'si olurken 11 öğrencisiyle 'tam puan alan en fazla öğrenci' rekorunu bu yıl da kimseye kaptırmayan Bilfen, başarısını perçinledi. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencileri Arda Tibet Kaya, Ayşe Esin Gezer, Bora Demiral ve Gökhan Yavuz Bayram, Türkiye birincisi olmayı başardı. SBS'de soruların tamamını doğru yanıtlayan 69,7 ve 8. sınıfta okul puanları 100 olan öğrenciler şampiyon olarak Türkiye'de en fazla 1. çıkaran okul unvanını da Bilfen'e kazandırmış oldu.