Fındık kıran!

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, sokak köpeğine bağırdı. Korkan 'Fındık' bir aracın altında kaldı. Ünlü gazeteci ise yardım etmek yerine arkasına bile bakmadan kaçtı. Gelen tepkiler üzerine de günah çıkarttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2013 Güncelleme 22 Haziran 2013, 01:58
Fındık kıran!

İÇİNDEKİLER

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, hayvanseverleri kızdırdı. Tekmelediği köpeğin kaza geçirmesine neden olan Berkan, tepki yağmuruna tutuldu. Olay, 20 Haziran'da İstanbul Bebek'te yaşandı. İsmet Berkan, önceki sabah köpeğini gezdirmeye çıkarttı. Bebek'ten Arnavutköy'e doğru giderken, Bebek'in maskotu haline gelen Fındık'ın da aralarında bulunduğu sokak köpekleriyle karşılaştı.

'YERDE HAREKETSİZ YATIYORDU'
Köpekler, Berkan'a ve yanındaki köpeğine havlamaya başladı. İçlerinden biri, koşarak Berkan'ın köpeğini ısırmaya kalktı. İddiaya göre ünlü gazeteci, sokak köpeğini korkutmak için üstüne yürüdü ve bağırdı. Bununla da yetinmeyerek içlerinden en küçük olan Fındık'a tekme attı. Korkuya kapılıp kaçan Fındık, yolda bir aracın altında kaldı. Çarpışma sesiyle şok olan Berkan ise "köpeğin öldüğünü" düşünerek arkasına bile bakmadan olay yerinden uzaklaşmak istedi. Çevredekiler ünlü gazeteciye ateş püskürdü. Berkan, kendisine bağıran bir adam tarafından durduruldu. İsmet Berkan o anda Fındık'ın ölmediğini, çevredekilerin köpeğe müdahale ettiğini öğrendi. Köpeğin yaralandığını gördüğü halde kaçmayı tercih eden İsmet Berkan'a sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı. Fındık ise tüm müdahalelere rağmen 15 dakika can çekiştikten sonra öldü.

'OLAYIN ŞOKUYLA PANİKLEDİM'
Gelen tepkiler üzerine Berkan, cevap yazdı. Ünlü gazetecinin "Hesap veriyorum" başlıklı yazısı ise şöyle: "Araba çarptıktan sonra korkup paniğe kapıldığım ve Fındık'ın başına gitmediğim için hayatım boyunca kendimi affetmeyeceğim. Bunun hiçbir telafisi olmadığını biliyorum. 10 yıl önce ölmüş anneme küfür eden, beni tekmeleyerek öldürmek istediğini yazan, evime gelip çocuklarımı benim gözümün önünde tekmeleyeceğini söyleyenler de umarım bir gün kendilerini affederler."

* İsmet Berkan, "Fındık" adlı sokak köpeğini tekmelediği yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ünlü köşe yazarı, "Kaza anında Fındık'ı hareketsiz vaziyette gördüm. Korktum. Belki yersiz bir korkuydu ama panik halinde yürüdüm ve uzaklaştım" dedi.