Emniyet'ten 'Gezi' operasyonu

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon başlatan polis çok sayıda adrese baskın yaptı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, ' Operasyonlar sonucu Ankara'da 25, İstanbul'da 65 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2013, 15:40
Emniyet’ten ’Gezi’ operasyonu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin desteğiyle sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, Beyoğlu, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere çok sayıda ilçede belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

20 İLÇEDE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 20 ilçede gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 63 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle sabah erken saatlerde 20 ilçede, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile terör örgütü MLKP'ye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, çoğunluğu ESP ve terör örgütü MLKP üyesi yaklaşık 63 kişi gözaltına alındı. Operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık bir yıldır yasa dışı faaliyetlerini takibe aldığı terör örgütü MLKP ve ESP üyelerinin, Gezi Parkı eylemleri sırasında da polise yönelik molotofkokteylli ve havaifişekli saldırılar gerçekleştirdiğinin belirlendiği, bu kişiler hakkında Gezi Parkı olaylarıyla ilgili de işlem yapılacağı bildirildi.

GÖZALTINA ALINANLARDAN 91'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin gözaltına alınanlardan 91'i adliyeye sevk edildi.

Olaylarla ilgili gözaltına alınanlardan 91'i, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifade alma işlemleri için savcılıkların bulunduğu 7. kata çıkarıldı.

Öte yandan dün adliyeye getirilerek İstanbul cumhuriyet savcılarına ifade veren 42 kişiden 7'sinin tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği, 35'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Nöbetçi mahkemenin, sorgulamasını yaptığı 7 şüpheliyi serbest bıraktığı kaydedildi.

ANKARA'DA 26 AYRI ADRESE OPERASYON

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak polis ekipleri, 26 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri, Ankara'da 26 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonların Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylara karışan ve olayları yönlendirdikleri iddia edilen kişilere yönelik olduğu öğrenildi. Operasyonları halen sürdüğü ve şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için yolu kapatan gruba, polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan grubu dağılması için uyardı.

Polis gruba müdahale ederek 13 kişiyi gözaltına aldı.Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı.

Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat belediye ekiplerince kaldırıldı.