Devlet adamı

Edirne'de cinsiyet değişikliği tedavisi gören F.Y., SGK'nın karşıladığı operasyonla erkek oldu. 25 yaşındaki genç "Artık tek hayalim güzel bir kızla evlenmek" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2013 Güncelleme 06 Haziran 2013, 00:00
Devlet adamı

İÇİNDEKİLER

Doğduğu günden bu yana kendisini erkek olarak hissettiğini söyleyen F.Y., Trakya Üniversitesi'nde Doç. Dr. Hüsamettin Top ve ekibinin geçen hafta gerçekleştirdiği ameliyatla erkekliğe adım attı. Doç. Dr. Top, "Bu tür hastalar genital organ ameliyat safhasına gelmeden önce, psikolojik ve hormonal tedavi görüyor, mahkemeden 'Cinsiyet değiştirmesi uygundur' kararı alıyor. Bize hasta tüm bu safhalardan sonra geldi. Uyluğundan aldığımız deriyi şekillendirerek cinsel organ yaptık. Şu anda sorunsuz bir şekilde hastayı takip ediyoruz. Daha sonra ufak birtakım tıbbi müdahale yapılacak. Yüzde 100 bir başarı sağladık. Bundan sonra yaşamına erkek olarak devam edecek" dedi.

3.5 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU
Kendisi çalışmadığı için SGK'lı babası üzerinden ameliyat masrafları karşılanan F.Y., kız olarak dünyaya geldiğini ama kendini hep erkek olarak gördüğünü belirtirken, "3.5 yıldır erkeklik tedavisi görüyorum. Mahkeme kararımı da aldım. İlk olarak göğüslerim doktorum tarafından alındı. Başarılı bir ameliyat sonrası, kadınlık üreme organımı İstanbul'da bir hastanede aldırdım. Şimdi de erkeklik organım takıldı. Mutluyum. Bundan sonra güzel bir kızla evlenip, yaşamıma devam edeceğim. Güzel bir hayat beni bekliyor" diye konuştu.

MERKEZ EDİRNE
Operasyonu yapan Doç. Dr. Hüsamettin Top "Birçok kişi F.Y.'den sonra cinsiyet değişikliği için bizlere başvurmaya başladı. İnsanlar sıraya girdiler. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarının merkezi Edirne oldu" dedi.

'RÜZGAR'A KAPILDI
Edirne'de tedavi ve ameliyatla erkek olan F.Y.'- nin bu tercihi geçtiğimiz aylarda cinsiyet değiştiren oyuncu Nil Erkoçlar'ı akıllara getirdi. Ünlü oyuncu erkek olarak adını Rüzgar'a değiştirmiş ve yeni kız arkadaşıyla kameralara yakalanmıştı. Doktorları F.Y.'nin ameliyatının Rüzgar'ınkinden daha başarılı geçtiğini söyledi.


Ercan BİTTİ