Şam'da illegal bir yönetim var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ABD ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2013, 20:44
Şam’da illegal bir yönetim var

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, "İstihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. İstihbarat örgütlerimiz, gerek emniyet istihbarat gerek MİT, bu tür bir hareketliliğin olduğunu yakalama noktasında olduğuna göre, demek ki burada bir ön bilgi alma durumu söz konusu. Burada emniyet ile istihbarat arasında bir kopukluk söz konusu olabilir" dedi.

ŞAM'DA İLLEGAL BİR HÜKÜMET VAR
Başbakan Erdoğan "Şunu açık, net söylemem lazım. Şam'da bana göre legal bir yönetim yok, illegal yönetim var. Oradaki Hükümet düşmüştür. Orasa halkıyla savaş halinde olan bir rejim vardır. Amerikan yönetimi gündeme getirecektir. Getirdiği zaman biraz karşılıklı alışverişte bulunacağız. Olayın bu seyahatimizle ilintili hale getirilmesine katılmıyorum. Çözüm süreciyle bu işi ilintili hale getirseler daha anlamlı olabilir. Çözüm sürecinde attığımız adımları baltalama olarak görebilirim. Ama ABD seyahatini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu

4 TÜRK DAHA SERBEST BIRAKILDI
Erdoğan, Afganistan'da Taliban güçlerince rehin alınan dört Türk'ün daha serbest bırakıldığını, bu kişilerin Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne getirileceğini söyledi.