Katil makine

Ağabeyiyle oynayan küçük Ö., çamaşır makinesine saklandı... 6 yaşındaki A.B., kardeşinin üzerine kapağı kapattı. Makine çalıştı. Su aldı. Sıkmaya geçip kuruladı. Oyundan geriye kalan ise cansız bir yavrucaktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 02:24
Katil makine

İÇİNDEKİLER

Oyun faciayla bitti. İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşanan olay, tüyleri diken diken etti. 4 yaşındaki Ö. B., ağabeyi A.B. (6) ve dedesi M.B. ile oyun oynadı. Daha sonra dede M.B., yatsı namazı için camiye gitti. Evde anne ve babaanne vardı. Çocuklar, kendi başlarına saklambaç oynamaya başladı. Anne ve babaanne, baba Kasım B.'nin üst katta oturan akrabasında olduğunu sandı.

TAM 15 KİLOLUKTU...
Oysa talihsiz Ö., yeni alınan 15 kilogram kapasiteli çamaşır makinesinin içinde ağabeyinden saklanmıştı. Yanında da topu vardı. İddiaya göre A.B., "Oyun olsun" diye makinenin kapağını kapattı. Küçük Ö. içeride kaldı. Makine su almaya başladı. Sonra sıkıp kurulamaya geçti. Bu sırada dede M.B., camiden döndü ve Ö.'i sordu. Ancak 2 saat boyunca evde aranan Ö. ortada yoktu. Daha önce de Ö.'i makineden çıkartan babaannenin aklına çamaşır makinesi geldi.

OTOPSİ YAPILACAK
Ö., yüzü kapağa dayalı vaziyette makinedeydi. Çocuğu oradan dede M.B. çıkardı. Talihsiz yavru hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen küçük Ö. kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken cenaze, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Raporla çıkacak kesin ölüm nedeni, makinenin çalıştırılıp çalıştırılmadığını ortaya çıkaracak.

ACIYI GÖRDÜM
Acı olay aileyi perişan etti. Baba Kasım B.'nin aklına gelen ise Mahsun Kırmızıgül'ün "Güneşi Gördüm" adlı filmiydi. Acılı adam, "Filmde o sahneyi gördüğümde hüngür hüngür ağlamıştım. Aynı şeyin oğlumun başına geleceğini nereden bilebilirdim?" dedi. K.B. şunları söyledi: "Ö. çocuk top meraklısıydı. Topuyla beraber nasıl olduysa makinenin içine girmiş. Anne ve babaanne o sırada mutfaktaydı."

ANNE BABALAR DİKKAT
İstanbul'da küçük bir çocuğun ölümüne yol açan makine, uzmanları da harekete geçirdi. Uzmanlar, ailelere şu uyarıları yaptı: "Elektronik eşyaları kesinlikle fişte takılı bırakmayınız. Özellikle çamaşır makinelerinin kapağını kapalı tutunuz. Zira teknoloji ürünü olan bu makineler, fişe takılıysa anında çalışıyor."


Barış SÖZAL - Deniz DERİN - Ali ŞAHİN