İknacı

5 kişiyi vurduktan sonra evine kapanarak sağa sola ateş eden Durmuş Abuşka, psikolog Deniz Polat'ın 80 dakika süren ikna çabaları sonucu, 12 saat sonra teslim oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 02:02
İknacı

İÇİNDEKİLER

İzmir Güzelbahçe'ye bağlı Çamlıköy'de oturan ve günlük işlerde çalışan 37 yaşındaki Durmuş Abuşka, adam yaralama suçundan 'Denetimli serbestlik' yasasından faydalanarak serbest kaldı. Önceki akşam köyün yakınındaki bir restorana giden Abuşka, alkol aldı. Saat 23.00 sıralarında eve gidip ruhsatsız tabancasını alarak geri dönen Abuşka, "Siz benimle ilgilenmiyorsunuz" diyerek restoranın müdürü Mustafa Özişçi ile garson Hüseyin Bağkesen ve arkadaşı Mustafa Ergün'ü tabancayla vurarak yaraladı. Restorandan çıkan Abuşka, ardından aralarında husumet bulunan kuzenleri İlkay Erkan ve Tacit Yüksel'i evlerinde yaraladı. Abuşka, köyün içinde gelişi güzel ateş ederek evine gitti.

DENİZ'E İKNA OLDU
Yaralılar hastaneye kaldırılırken, jandarma ekipleri Durmuş Abuşka'nın evini sardı. Ancak evdeki tüfeği alarak rastgele ateş eden Abuşka, teslim olmayı reddetti. Köye komandolar gönderilirken, savcı eve operasyon izni vermedi. Jandarma ekipleri, evin penceresinin önünde zanlıyı saatlerce ikna etmeye çalıştı. Köy kahvesinden çay dahi getirilen Abuşka ise bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine sabah saatlerinde köye İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birimi'nde görevli Psikolog Deniz Polat getirildi. Saldırganla 80 dakika durmadan konuşan Polat, sonunda Abuşka'yı teslim olması için ikna etti. Deniz Polat, "Ben 7 yıl Buca Kırıklar F1 ve F2 cezaevlerinde görev yaptığım için, suçluları ve suçlu psikolojisini iyi bilirim. Bu olayda da günlük yaşamda beklenmedik duygu ve durumlardan kaynaklanan bir kriz yaşanmış. Benim yaptığım da krize müdahale etmek" dedi.


Fatih ŞENDİL