T.C. No: Ölüm

Melike Sakin, diş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Doktorlar, kimliğinde T.C. numarası yazmadığı için muayene etmedi. Talihsiz liseli hayatını kaybetti. Ölüm nedeni ise 6 ay geçmesine rağmen tespit edilemedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2013 Güncelleme 25 Nisan 2013, 02:12
T.C. No: Ölüm

İÇİNDEKİLER

Kimliğinde T.C. numarası yazmadığı için hastaneye alınmayan genç kız hayatını kaybetti. Bursa'da yaşayan 16 yaşındaki Melike Sakin, Alara İlköğretim Okulu 8. sınıfa gidiyordu. Çok çalışkandı. Öğretmen olmayı hayal ediyordu. Melike, geçen yıl Ekim ayında diş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

SORUŞTURMA AÇILDI
Doktorlar, kimliğinin üzerinde T.C. numarası yazmadığı için genç kızı muayene etmedi. Bunun üzerine baba Tahir Sakin, kızını başka bir hastaneye götürdü. Melike'ye iğne yapılıp, ağrı kesici ilaç verildi. Ardından hasta evine gönderildi. Melike Sakin, 2 gün sora yine rahatsızlandı. Ailesi tarafından hastaneye götürülmek istenirken yolda yaşamını yitirdi. Savcılık, "septik şok" neticesinde hayatını kaybettiği düşünülen Sakin'in ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

'İHMAL KURBANI'
Kızının kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nda 6 ay önce otopsi yapıldığını ifade eden Tahir Sakin, isyan etti. Acılı baba, "Kızımın ölümünün üzerinden aylar geçti. Fakat halen evladımın neden öldüğü hususunda bir rapor düzenlenmedi. Biz görevini yapmayan doktorlardan şikayetçiyiz. Herkes üzerine düşen görevi yapmış olsa şu an kızım belki ölmeyecekti" diye konuştu.

'ADALET YERiNi BULSUN'
Melike'nin ani ölümüyle sarsılan baba Tahir Sakin, kızının büyük bir ihmalin kurbanı olduğunu söyledi. "Zamanında müdahale edilseydi evladım belki yaşıyor olacaktı" diyen Sakin, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun kızının ölümüyle ilgili raporu göndermemesine tepki gösterdi. Soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını isteyen Sakin, "Sorup soruşturuyoruz. Bize kimse bir açıklama yapmıyor. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Başka canların da yanmaması için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" ifadesini kullandı.