Davaları Say'dırmış

Fazıl Say, 'dini değerlere hakaretten' 10 ay hapis cezası alınca 'fikir özgürlüğüne' vurgu yaptı. Ancak sanatçı, kendisini eleştiren çok sayıda kişiye dava açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2013 Güncelleme 20 Nisan 2013, 01:16
Davaları Say’dırmış

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say, "dini değerlere hakaret" suçundan aldığı 10 ay hapis cezası için "İfade özgürlüğü açısından hayal kırıklığına uğradım. Ülkem adına üzgünüm" dedi. Ancak kendisi de herkesi üzdü. Hakkında hapis cezası verilince "fikir özgürlüğüne" vurgu yapan Say'ın, kendisini eleştiren birçok kişiye dava açtığı ortaya çıktı. Say, Fenerbahçe bir İsviçre takımına yenilince twitter hesabından, "İsviçre'ye elenme yavşaklığından utanıyorum" yorumunu yaptı. Ercan Saatçi kendisine "Artık bu yavşaklıkları bıraksın" deyince dava açtı.

HAKARETLERE CEVAP...
Fazıl Say, arabesk dinleyenler için yaptığı "Türk halkının Arabesk yavşaklığından utanıyorum" yoruma, "Kendisi sanatçı mı?" karşılığını veren Müslüm Gürses'ten de şikayetçi oldu. Say'ın ifade özgürlüğüne açtığı savaş bununla sınırlı kalmadı. Kendisine "Saçmalamış. Tedaviye ihtiyacı var" diyen Hülya Avşar ile mahkemelik oldu.

ELEŞTİRİ SINIRLARI
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kaba, "Say iyi bir sanatçı olabilir. Ama entelektüel düzeyinin gelişmiş olduğunu söyleyemem" dedi. Fazıl Say yine dava kartını açtı. Ancak piyanist ve besteci Say, kendisini eleştirenlere yönelik açtığı tüm davaları kaybetti. Çünkü yapılan yorumlar eleştiri sınırları içindeydi.

HÜKÜM AÇIKLANMADI
Fazıl Say, Ömer Hayyam'ın dizelerini twitter'dan paylaşmıştı. Hakkında "halkın dini duygularına hakaret" suçundan dava açılmıştı. Mahkeme, sanatçıya 10 ay hapis verdi. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.