Korku Air

114 Alman turisti taşıyan Air Berlin'e ait bir yolcu uçağının tekerleri, Antalya'ya inişe geçtiği anda açılmadı. Farklı bir rotaya giren pilot, 60 dakikalık bir çaba sonucunda arızayı giderdi ve iniş yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2013 Güncelleme 06 Nisan 2013, 00:56
Korku Air

İÇİNDEKİLER

Air Berlin'e ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, önceki gün Antalya semalarında büyük bir tehlike atlattı... 114 Alman yolcunun bulunduğu uçağın tekerleri, Antalya için inişe geçtiği sırada açılmadı. Birçok deneme başarısız kaldı.

KORİDORDAN TEKERE GEÇTİ
Alman pilot, uçağın rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Yaklaşık 60 dakika süren esktra hava yolculuğunda uçak, Antalya üzerinde turlar attı. İddialara göre, uçaktaki bir görevli koridordan indiği bölümde arızayı giderdi. Sonrasında Antalya Dalaman Havalimanı'na inen uçaktaki yolcuların yaşadığı panik yüzlerinden okunuyordu. Yetkililer, arızanın detayı hakkında bilgi vermedi. Ancak uçakta sadece 20 dakikalık uçuş süresi için yakıtın kaldığı bilgisi, büyük bir facidan dönüldüğünün de göstergesi oldu. Air Berlin yetkilileri ise, problemin Berlin'de yaşandığını ve kısa sürede çözüldüğünü iddia etti.