'Barış cesur işi'

Şarkıcı Nihat Doğan, Diyarbakır'da yaşananın 'barış bayramı' olduğunu ifade ederek, ekledi: Savaş korkakların, barış ise cesur insanların işidir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2013 Güncelleme 23 Mart 2013, 01:45
’Barış cesur işi’

İÇİNDEKİLER

Nevruz dolayısıyla Diyarbakır'a giden şarkıcı Nihat Doğan, TAKVİM'e özel açıklamalarda bulundu. Doğan, "Diyarbakır'da yaşanan, Nevruz ve bahar bayramı değildi. Orada insanlar barış için toplanmışlardı. Yani Diyarbakır'da 'barış bayramı' vardı" dedi.

'TARİH YAZAR'
Diyarbakır'da barış çağrısının yapılacağı, silahların bırakılacağı kanaatinde olduğunu söyleyen Doğan, "Geçmişte de 11 defa ateşkes yapılmıştı ama her seferinde bir şekilde provokatif eylemler olmuş ve bu süreç baltalanmıştı. Lakin bu sefer, halkın coşkusundan olacak ki, bu iş bitti diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Bu olayın Türkiye için bir devrim olduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: "Savaş korkakların, barış cesur insanların işidir. Savaş ganimet için, barış ise bedele rağmendir. Bence Türkiye halkları bu bedeli verecek duruma gelmiştir. Biz sanatçıların bu sürece destek vermemiz ve gereklerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bu barış yeni şekillendirilen Ortadoğu için rol model olacaktır." Doğan, tarihin bu barışa imza atan herkesi, onurla, şerefle, büyük bir destanla kahramanca yazacağını sözlerine ekledi.

2 BİN ÇOCUK KAYIP!
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında çok sayıda çocuğun kaybolduğu açıklandı. Belediye yetkilileri, kutlamalar sırasında yaklaşık 2 bin çocuğun kaybolduğunu söyledi. Kaybolan çocukların ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

Mevlüt YÜKSEL