Dr. Tecavüz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 00:00
Dr. Tecavüz

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli'de "vajinismus" hastalığı nedeniyle eşiyle birlikte olamayan öğretmen Ö.A.G. (32), tedavi için gittiği doktorun tecavüzüne uğradığını iddia etti. Sosyal Bilgiler öğretmeni Ö.A.G., 4 yıl önce evlendi. Ancak cinsel bir işlev bozukluğu olan vajinismus sorunu nedeniyle eşiyle ilişkiye giremedi. Bunun üzerine öğretmen, 4 yıllık eşiyle birlikte jenekolog Y.C.K.'nin (48) muayenesine gitti. Genç kadın daha sonra doktora tek başına gitti. Öğretmen, muayeneye 3. gidişinde hayatının felaketini yaşadı.

'TEDAVİ KAPSAMINDA'
İddiaya göre doktor, muayene masasında hastaya egzersizler yaptırdı. Daha sonra da "Sen çok güzel ve seksi bir kadınsın. Şu anda neler hissediyorsun. Şehvetli bir şekilde gözlerime bak. Karşında bir erkek olduğunu unutma" dedi ve hastaya tecavüz etti. Hipnozun etkisinde olduğu için kendisine gelmekte zorluk çeken Ö.A.G., doktordan şikayetçi oldu. Suçlamayı reddeden Y.C.K. ise 20 yıllık doktor olduğunu, Ö.A.G.'ye kadın yapısı konusunda tıbbi bilgiler verdiğini, sonrasında egzersizlere başlanıldığını, yapılanların da tamamen tedavi kapsamında egzersizler ve psikolojik rahatlama konuşmaları olduğunu ifade etti.

18 YIL HAPİS İSTEMİ
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, Y.C.K. hakkında 10.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Dava, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Orhan YURTSEVER