Ada tarifesi!

Teröristbaşı Öcalan, ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'nda 15'inci yılına girdi. Aylık harcamasının 300 TL olduğu belirtildi. Nefes almakta zorluk çektiği ve prostat başlangıcı olduğu kaydedildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2013 Güncelleme 15 Şubat 2013, 02:13
Ada tarifesi!

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK'nın elebaşısı 15 yıl önce Kenya'da yakalandı. Türkiye'ye getirilip ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını çekmesi için Marmara açıklarındaki İmralı Adası'na konuldu. İşte Öcalan'ın İmralı tarifesi. İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gelen avukat ve mahkum yakınları ayrı kapıdan içeri alınıyor.

ÖNCE ARAŞTIRMA...
Öcalan ve 5 mahkum avlu dahil 11.81 metrekare olan koğuşlarda tek başlarına kalıyor. Öcalan'ın aylık şahsi harcaması 300 TL'yi geçmiyor. Kendisini muayene eden doktorlar, Milli İstihbaratı Teşkilatı (MİT) tarafından özel olarak araştırılıyor. Teröristbaşının nefes almak zorluk çektiği ayrıca prostat başlangıcı olduğu belirtiliyor.

HAVADA ABLUKA
15 yılda 2 bin 300 dergi ve kitap okuyan Öcalan, haftanın 3 günü diğer mahkumlarla bir araya geliyor. Cezaevinde 1 müdür ve 3 yardımcısı ile toplam 34 infaz koruma memuru ve koruma dönüşümlü olarak görev yapıyor. Sivil gemilerin adaya 3 milden fazla yaklaşmasına izin verilmezken, ada üzerinden sivil helikopter de geçemiyor.

700 KOMANDO GÖREVDE...
Teröristbaşının müebbet hapis cezasını çektiği İmralı Adası'nda adeta kuş uçurtulmuyor. Adada tam 700 komando görev yapıyor. Özel eğitimli komandolar, adayı an be an takip ediyor. Bu arada cezaevinin güvenliğinden sorumlu asker ve Adalet Bakanlığı'na bağlı personel, Mudanya İskelesi'nden İmralı'ya gidiyor. Öcalan ile görüşen MİT görevlilerinin İmralı'ya ulaşımı ise helikopterle sağlanıyor. Öte yandan Öcalan'ın beyazlanan sakalını uzattığı ve Stalin tipi adlandırılan pos bıyık bıraktığı belirtiliyor.